Citrón

Recepty, kde je citrón

prazdny

Pečená baranina s korením

Hlavné jedlá

Mäso nakrájame na kúsky, opečieme na oleji dočervena, osolíme. Pridáme koreniny, nakrájaný cesnak, šťavu z...

prazdny

Filé z tresky s pomarančmi

Hlavné jedlá

Do kastróla vložíme fi lé, pokvapkáme ho šťavou z citróna, pridáme celú olúpanú cibuľu, nové korenie, ...

prazdny

Losos na španielsky spôsob

Hlavné jedlá

Z očisteného, rozmrazeného a z kože stiahnutého, umytého, osušeného lososa nakrájame fi lé, 180 g na...

prazdny

Paella

Hlavné jedlá

Na panvici potretej olivovým olejom krátko opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, papriku, roztlačený cesnak, šupky zbavené a roztlačené rajčiny,...

prazdny

Avgolemono polievka

Kuracie mäso

Kurča, alebo sliepku umyjeme, cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme.

prazdny

Špenátové rybie filé

Hlavné jedlá

Špenát trochu podusíme na oleji a na cibuli, ochutíme a necháme mierne vychladnúť. Rybie filé...

prazdny

Filety zapekané s paradajkami

Hlavné jedlá

Ryby – filety najprv marinujeme aspoň hodinu v šťave z citróna, posypeme ich korením, môžeme...

prazdny

Losos na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Filety pokropíme citrónom, ľahko potrieme rastlinným maslom, osolíme a okoreníme. Na 10 minút ich...

prazdny

Varený losos s kôprovým dressingom

Hlavné jedlá

Najprv si pripravíme tzv. court bouillon – bujón na pozvoľné varenie na miernom ohni. Všetky...

prazdny

Jahňacie kotlety s aromatickým kuskusom

Hlavné jedlá

Jahňacie kotlety naplátkujeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme z oboch strán na...

prazdny

Pstruh po slovensky

Hlavné jedlá

Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

prazdny

Bratislavské bravčové pliecko

Bravčové mäso

Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.

prazdny

Rybie filé na tmavom pive

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch

Hlavné jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Letný sendvič

Večera

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom

Hlavné jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Pangasius na pytliacky spôsob

Hlavné jedlá

Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...

prazdny

Dubákový tanier z Bordeaux

Hlavné jedlá

Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, ...

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Hubová polievka s domácou klobásou

Polievky

Huby namočíme a po zmäknutí ich varíme vo väčšom hrnci spolu s koreninami a cesnakom.

prazdny

Rybia misa Petrov zdar

Hlavné jedlá

Zubáča a pstruha obalíme v rybacej múke (zmes hladkej múky a korenín podľa chuti, napr...

prazdny

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami

Hlavné jedlá

Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

prazdny

Biftek zo žraloka po námornícky

Hlavné jedlá

Kusy pripraveného žraloka (bez kože) naklepeme, narežeme na prúžky široké 2-2, 5 cm, posypeme korením,...

prazdny

Šťuka na šumivom víne

Hlavné jedlá

Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....

prazdny

Pstruh dusený so smotanou

Hlavné jedlá

Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, ...

prazdny

Medový pstruh

Hlavné jedlá

Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po...

prazdny

Pstruh pečený v alobale

Vypitvané a vyčistené pstruhy opláchneme v studenej vode a necháme dobre odkvapkať.

prazdny

Zubáč s klobásovou plnkou

Hlavné jedlá

Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...

prazdny

Kapor pečený s jablkami a chrenom

Hlavné jedlá

Porcie kapra umyjeme a osolíme, vložíme ich do nádoby a naukladáme na ne postrúhaný chren premiešaný...

prazdny

Kapor na citrónoch

Hlavné jedlá

Očisteného kapra bez kože vykostíme a pokrájame na tenké plátky. Osolíme a premiešame s rozšľahaným vajcom,...

prazdny

Bertin kapor v kapuste

Hlavné jedlá

Narezanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme natenko narezanú kapustu a dusíme do zmäknutia.

prazdny

Rybie filé s banánmi

Hlavné jedlá

Rybie filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a...

prazdny

Závitky z rybích filiet

Hlavné jedlá

Rybie filety necháme rozmraziť, zbavíme ich prebytočnej vody, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a okoreníme korením...

prazdny

Rybie filé v kokosovom kabátiku

Hlavné jedlá

Filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pár minút odležať. Na suchej panvici...

prazdny

Vanilkovo– čokoládový zákusok

Dezerty

Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtky, múku a citrónovú kôru.