Tradičný biskupský chlebíček
Mária Poláková
cukrárka hotela Kormorán v Čilistove, 13. decembra 2009
cukrárka hotela Kormorán v Čilistove, 13. decembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Postupne si oddelíme žĺtka od bielkov. Polovicu cukru pridáme k žĺtkom. Druhú polovicu pridáme k margarínu a poriadne vymiešame. Žĺtky tiež vymiešame s cukrom do hladka. Do múky prisypeme prášok do pečiva. Bielky šľaháme, kým nám nevznikne tuhý sneh. Do snehu postupne pridáme žĺtkovú zmes, margarínovú zmes, múku s práškom do pečiva, a kandizované ovocie s orechami.
- 2
Postrúhame kôru z jedného citróna, a z jedného pomaranča. Všetko spolu dôkladne premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na biskupský chlebíček a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 45 minút.
- 3
Hotový koláč môžeme dozdobiť šľahačkou a ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu