Tradičný biskupský chlebíček

Mária Poláková
cukrárka hotela Kormorán v Čilistove, 13. decembra 2009
Tradičný biskupský chlebíček
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
250 g
250 g
6 ks
1 balíček




Postup

  1. 1

    Postupne si oddelíme žĺtka od bielkov. Polovicu cukru pridáme k žĺtkom. Druhú polovicu pridáme k margarínu a poriadne vymiešame. Žĺtky tiež vymiešame s cukrom do hladka. Do múky prisypeme prášok do pečiva. Bielky šľaháme, kým nám nevznikne tuhý sneh. Do snehu postupne pridáme žĺtkovú zmes, margarínovú zmes, múku s práškom do pečiva, a kandizované ovocie s orechami.

  2. 2

    Postrúhame kôru z jedného citróna, a z jedného pomaranča. Všetko spolu dôkladne premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na biskupský chlebíček a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 45 minút.

  3. 3

    Hotový koláč môžeme dozdobiť šľahačkou a ovocím.

Diskusia k receptu

enni
pokusimsa upect apotom napisem vidisami velmi lakave
kuchticka
Nadhera! Ja peciem tiez, davam na vatsie kusy posekanu cokoladu a lieskove oriesky.
dorisa
Aj ja sa chystám na sviatky piecť biskupský chlebíček, dobrá inšpirácia.
blenka
Dobrý večer, prosím o radu. Dávka v recepte je na jeden kus chlebíka pečeného v klasickom "srnčom" chrbte? nejak sa mi zdá toho veľa podľa popisu, tak aby som bola zajtra pripravená a "nešaškovala" tu :) Máte ho krásny! Hádam sa mi podarí. ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia