Restovaná treska so šošovicou a brokolicou

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v Bratislave, 17. decembra 2009
Restovaná treska so šošovicou a brokolicou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 PL
1 ks
Príloha:
250 g
2 ks
1 vetvička
3 strúčiky
1 dl
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Do kastróla dáme opláchnutú šošovicu, pridáme cesnak, čili, šalviu, rozpolené paradajky a zalejeme vodou. Na miernom ohni varíme, až kým šošovica nezmäkne (asi 20 minút, závisí od druhu šošovice). Šošovicu precedíme, šalviu, cesnak a čili odstránime.

  2. 2

    Potom do šošovice pridáme olivový olej, vínny ocot a ochutíme ju soľou a čiernym korením. Brokolicu varíme v osolenej vode do mäkka. Rybu ochutíme soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme rybu kožou dole a restujeme asi 10 minút, v polovici času obrátime. Pred dokončením pokvapkáme citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu

honestka
Dobra kombinacia a dokonca zacnete NOvy rok ako sa patri.
Ved papkat sosovicu znamena, ze vas penazny rok bude bohaty. Vsetko dobre KUCHARIKOM na tejto webstranke zelam zo zasnezenej Canady.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia