Jahody s mätovým karamelom a čokoládovou smotanou

matus113 - fotkamatus113, 26. novembra 2009
Jahody s mätovým karamelom a čokoládovou smotanou
Foto: Matus113

Niečo úžasné! Opäť inšpirácia od českých kuchárov Kluci v akci.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
50 g
1/2 ks
150 g
250 g




Postup

  1. 1

    Nastrúhame si čokoládu. Potom nastrúhame kôrku z umytého citrónu. Vmiešame 250 g kyslej smotany a dáme zachladiť do chladničky.

  2. 2

    Medzitým si umyjeme a očistíme jahody a nakrájame ich. Ďalej si umyjeme a nakrájame mätu a vytlačíme polovicu citrónu.

  3. 3

    Dáme variť karamel z cukru, prilejeme vodu, necháme zovrieť a pridáme citrónovú šťavu. Zvaríme, odstavíme a potom primiešame mätu.

  4. 4

    Jahody podávame na tanieri, zalejeme sirupom s mätou a dáme na tanier pripravenú smotanu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia