Jahody s mätovým karamelom a čokoládovou smotanou

Foto: Matus113
Niečo úžasné! Opäť inšpirácia od českých kuchárov Kluci v akci.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nastrúhame si čokoládu. Potom nastrúhame kôrku z umytého citrónu. Vmiešame 250 g kyslej smotany a dáme zachladiť do chladničky.
- 2
Medzitým si umyjeme a očistíme jahody a nakrájame ich. Ďalej si umyjeme a nakrájame mätu a vytlačíme polovicu citrónu.
- 3
Dáme variť karamel z cukru, prilejeme vodu, necháme zovrieť a pridáme citrónovú šťavu. Zvaríme, odstavíme a potom primiešame mätu.
- 4
Jahody podávame na tanieri, zalejeme sirupom s mätou a dáme na tanier pripravenú smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu