Foto: starka
Nie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že podobnú ríbezľovú sme jedávali s údeným jazykom. Tak Zobraziť celý popisNie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že podobnú ríbezľovú sme jedávali s údeným jazykom. Tak som experimentovala a vyšlo to nad očakávanie dobre.
porcie
príprava
Postup
-
1
Údený bravčový jazyk uvaríme vo vode do mäkka. Po uvarení ešte z horúceho stiahneme drsnú kožku a uložíme na teplé miesto.
- 2
Z masla, múky a mlieka si pripravíme hustý bešamel . Pridáme slivky pokrájané na drobno ( ja som použila mrazené, ale môže byť aj kompót alebo dobrý slivkový lekvár), spolu prevaríme, upravíme konzistenciu a dochutíme. Chuť má byť navinulá sladko-kyslá, len mierne osolená.
- 3
Podávame so zemiakovou kašou a plátkami údeného jazyka
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu