Údený jazyk so slivkovou omáčkou

starka - bez fotkystarka, 22. novembra 2009
Údený jazyk so slivkovou omáčkou
Foto: starka

Nie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že podobnú ríbezľovú sme jedávali s údeným jazykom. Tak Zobraziť celý popisNie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že podobnú ríbezľovú sme jedávali s údeným jazykom. Tak som experimentovala a vyšlo to nad očakávanie dobre.

2
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 lyžica
1 lyžica
2  dcl
200 g
na dochutenie




Postup

  1. 1

    Údený bravčový jazyk uvaríme vo vode do mäkka. Po uvarení ešte z horúceho stiahneme drsnú kožku a uložíme na teplé miesto.

  2. 2

    Z masla, múky a mlieka si pripravíme hustý bešamel . Pridáme slivky pokrájané na drobno ( ja som použila mrazené, ale môže byť aj kompót alebo dobrý slivkový lekvár), spolu prevaríme, upravíme konzistenciu a dochutíme. Chuť má byť navinulá sladko-kyslá, len mierne osolená.

  3. 3

    Podávame so zemiakovou kašou a plátkami údeného jazyka

Diskusia k receptu

zemo
Klobúk dole, vyskúšam, skoro som to zlízal z obrazovky počítača:)
ringlota
do slivkovej omáčky pridávam aj trochu rumu a škorice.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia