Recepty, kde je pšeničná hladká múka T650
Domáce kváskové žemle
Tieto žemle sú z tuhšieho pšeničného
kvásku, ktorý sa zvykne nazývať aj "lievito
madre"....
Flámske vafle
Nadýchané vafle vo Flámsku jedli už v stredoveku. Neskôr ich premenovali na bruselské vafle.
Vafle so špenátom a s vajcom
Nachrumkavo upražené kocky pikantnej paprikovej klobásy budú na vafliach chutiť aj dospelým....
Pepparkakor – švédske vianočné sušienky
Podobajú sa na naše vianočné medovníčky, sú však tenšie
a chrumkavejšie.
Talianske biscotti
Biscotti patria v Taliansku k Vianociam a jedia sa na raňajky s espressom, kapučínom alebo s...
Domáci chlieb z Polonín
Recept pochádza od Jaroslava Lechana z občianskeho združenia Košiar, ktoré vytvorilo Remeselné centrum v Topoli....
Calzone - výborná uzavretá pizza
Jednoduchý a veľmi chutný spôsob, ako pripraviť uzavretú pizzu. Plnka je veľmi chutná, jedna z mojich
najobľúbenejších. Použili ste už žihľavu v kuchyni?...
Kukuričný nákyp s hnedou ryžou
Predhrejte rúru na 200 °C. Predhrejte v rúre aj zapekaciu misku. Medzitým uvarte ryžu podľa...
Krehký hubový quiche
Slaný hubový koláč z celozrnnej špaldovej múky s tvarohovo-smotanovou náplňou. Huby môžeme zvoliť podľa
vlastného výberu,...
Mramorované makové a orechové rožteky
Recept na sladké mramorované rožteky s bohatou makovou a orechovou náplňou. Tie originálne bratislavské
majú ochrannú známku a svoj príbeh. Toto je len moja verzia....
Veľkonočný mazanec z kvásku
Vynikajúci veľkonočný mazanec sa dá pripraviť aj z kvásku. Je voňavý, mäkučký a veľmi chutný....
Pide chlieb z celozrnnej múky (Pide ekmek)
Toto je môj najobľúbenejší chlieb. Je super jednoduchý na prípravu a rýchlo aj upečený....
Tatarčané pirohy podľa Ley Daniš
So speváčkou, textárkou a moderátorkou Leou Daniš si ukážeme ako sa robia tatarčané pirohy, ktoré...
Kakaový závin
Do väčšej misky dáme obidve múky, vanilínový cukor, rukou premiešame a pridáme kypriaci prášok, ...
Vegan žerbó rezy
Žerbó rezy boli pre mňa odjakživa pochúťkou, ktorá bola súčasťou
našich Vianoc a Veľkej Noci....
Hrnčekový chlebík s chrumkavou kôrkou
Hrnček používame 250-300 ml. Všetko dáme do jednej misy - 1, 5 hrnčeka hladkej múky, ...
Jahodové tartaletky
Ešte jeden jahodový dezertík. Vizuálne nie sú celkom podľa mojich predstáv, pretože som sa ponáhľala,...
Pšenično-ražný chlieb
Pripraviť ho dokáže aj začiatočník, ktorý nikdy chlieb nepiekol.
Ja ho pečiem rada, v...
Kváskový bryndzovník
Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý...
Orieškové sušienky
Zakázala som si kupovať sladkosti a skončilo to tak, že každý týždeň pečiem nejaké domáce sušienky....
Kváskové žemle - kaiserky
Kváskovaniu som prepadla v januári tohto roku. Pečiem chleby každý týždeň a síce nie každý je...
Mrkvovo-cibuľové pečivo
Musím sa priznať, že som v poslednom čase podľahla
čaru doma upečeného pečiva. Keďže rada...
Kváskový makový závin
Nemám recept na žiadny svoj odskúšaný závin, preto som opäť poprezerala rôzne stránky
na internete a...

Domáce kváskové žemle
Tieto žemle sú z tuhšieho pšeničného kvásku, ktorý sa zvykne nazývať aj "lievito madre"....

Flámske vafle
Nadýchané vafle vo Flámsku jedli už v stredoveku. Neskôr ich premenovali na bruselské vafle.

Vafle so špenátom a s vajcom
Nachrumkavo upražené kocky pikantnej paprikovej klobásy budú na vafliach chutiť aj dospelým....

Pepparkakor – švédske vianočné sušienky
Podobajú sa na naše vianočné medovníčky, sú však tenšie a chrumkavejšie.

Talianske biscotti
Biscotti patria v Taliansku k Vianociam a jedia sa na raňajky s espressom, kapučínom alebo s...

Domáci chlieb z Polonín
Recept pochádza od Jaroslava Lechana z občianskeho združenia Košiar, ktoré vytvorilo Remeselné centrum v Topoli....

Calzone - výborná uzavretá pizza
Jednoduchý a veľmi chutný spôsob, ako pripraviť uzavretú pizzu. Plnka je veľmi chutná, jedna z mojich najobľúbenejších. Použili ste už žihľavu v kuchyni?...

Kukuričný nákyp s hnedou ryžou
Predhrejte rúru na 200 °C. Predhrejte v rúre aj zapekaciu misku. Medzitým uvarte ryžu podľa...

Krehký hubový quiche
Slaný hubový koláč z celozrnnej špaldovej múky s tvarohovo-smotanovou náplňou. Huby môžeme zvoliť podľa vlastného výberu,...

Mramorované makové a orechové rožteky
Recept na sladké mramorované rožteky s bohatou makovou a orechovou náplňou. Tie originálne bratislavské majú ochrannú známku a svoj príbeh. Toto je len moja verzia....

Veľkonočný mazanec z kvásku
Vynikajúci veľkonočný mazanec sa dá pripraviť aj z kvásku. Je voňavý, mäkučký a veľmi chutný....

Pide chlieb z celozrnnej múky (Pide ekmek)
Toto je môj najobľúbenejší chlieb. Je super jednoduchý na prípravu a rýchlo aj upečený....

Tatarčané pirohy podľa Ley Daniš
So speváčkou, textárkou a moderátorkou Leou Daniš si ukážeme ako sa robia tatarčané pirohy, ktoré...

Kakaový závin
Do väčšej misky dáme obidve múky, vanilínový cukor, rukou premiešame a pridáme kypriaci prášok, ...

Vegan žerbó rezy
Žerbó rezy boli pre mňa odjakživa pochúťkou, ktorá bola súčasťou našich Vianoc a Veľkej Noci....

Hrnčekový chlebík s chrumkavou kôrkou
Hrnček používame 250-300 ml. Všetko dáme do jednej misy - 1, 5 hrnčeka hladkej múky, ...

Jahodové tartaletky
Ešte jeden jahodový dezertík. Vizuálne nie sú celkom podľa mojich predstáv, pretože som sa ponáhľala,...

Pšenično-ražný chlieb
Pripraviť ho dokáže aj začiatočník, ktorý nikdy chlieb nepiekol. Ja ho pečiem rada, v...

Kváskový bryndzovník
Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý...

Orieškové sušienky
Zakázala som si kupovať sladkosti a skončilo to tak, že každý týždeň pečiem nejaké domáce sušienky....

Kváskové žemle - kaiserky
Kváskovaniu som prepadla v januári tohto roku. Pečiem chleby každý týždeň a síce nie každý je...

Mrkvovo-cibuľové pečivo
Musím sa priznať, že som v poslednom čase podľahla čaru doma upečeného pečiva. Keďže rada...

Kváskový makový závin
Nemám recept na žiadny svoj odskúšaný závin, preto som opäť poprezerala rôzne stránky na internete a...