Bliny s rôznym obložením
			   Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 4. marca 2022
		   
		   piatková príloha denníka Pravda, 4. marca 2022

Foto: Shutterstock.com
Suroviny
| 100 g |  | 
| 50 g |  | 
| 1/2 ČL |  | 
| 10 g čerstvé |  | 
| štipka |  | 
| 100 ml |  | 
| 3 PL |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 PL mäkké |  | 
| Sneh: | |
| 1 ks |  | 
| štipka |  | 
| Na vyprážanie: | |
|  | |
| Navrch: | |
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Cesto: V miske zmiešame múku a soľ, pridáme droždie a všetky ostatné prísady. Vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme kysnúť asi 1 hodinu. 
- 2
Sneh: Bielok vyšľaháme so soľou na tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do vykysnutého cesta. 
- 3
Na panvici rozohrejeme trochu masla a znížime teplotu. Po častiach dáme vždy asi 1,5 polievkovej lyžice cesta, vytvarujeme placky s priemerom asi 7 cm a pečieme po obidvoch stranách asi 1 minútu. 
- 4
Hotové bliny potrieme kyslou smotanou a obložíme podľa chuti napríklad údeným lososom, kaviárom a pod. Tiež lievance:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu