Bliny s rôznym obložením

Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 4. marca 2022
Bliny s rôznym obložením
Foto: Shutterstock.com

Suroviny

100 g
50 g
1/2 ČL
10 g čerstvé
štipka
100 ml
3 PL
1 ks
1 PL mäkké
Sneh:
1 ks
štipka
Na vyprážanie:
Navrch:




Postup

  1. 1

    Cesto: V miske zmiešame múku a soľ, pridáme droždie a všetky ostatné prísady. Vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme kysnúť asi 1 hodinu.

  2. 2

    Sneh: Bielok vyšľaháme so soľou na tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do vykysnutého cesta.

  3. 3

    Na panvici rozohrejeme trochu masla a znížime teplotu. Po častiach dáme vždy asi 1,5 polievkovej lyžice cesta, vytvarujeme placky s priemerom asi 7 cm a pečieme po obidvoch stranách asi 1 minútu.

  4. 4

    Hotové bliny potrieme kyslou smotanou a obložíme podľa chuti napríklad údeným lososom, kaviárom a pod.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia