Bliny s rôznym obložením
Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 4. marca 2022
piatková príloha denníka Pravda, 4. marca 2022
Foto: Shutterstock.com
Suroviny
100 g |
|
50 g |
|
1/2 ČL |
|
10 g čerstvé |
|
štipka |
|
100 ml |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 PL mäkké |
|
Sneh: | |
1 ks |
|
štipka |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Navrch: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: V miske zmiešame múku a soľ, pridáme droždie a všetky ostatné prísady. Vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme kysnúť asi 1 hodinu.
- 2
Sneh: Bielok vyšľaháme so soľou na tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do vykysnutého cesta.
- 3
Na panvici rozohrejeme trochu masla a znížime teplotu. Po častiach dáme vždy asi 1,5 polievkovej lyžice cesta, vytvarujeme placky s priemerom asi 7 cm a pečieme po obidvoch stranách asi 1 minútu.
- 4
Hotové bliny potrieme kyslou smotanou a obložíme podľa chuti napríklad údeným lososom, kaviárom a pod.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu