Bliny s rôznym obložením
Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 4. marca 2022
piatková príloha denníka Pravda, 4. marca 2022

Foto: Shutterstock.com
Suroviny
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| 10 g čerstvé |
|
| štipka |
|
| 100 ml |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL mäkké |
|
| Sneh: | |
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| Na vyprážanie: | |
|
|
|
| Navrch: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: V miske zmiešame múku a soľ, pridáme droždie a všetky ostatné prísady. Vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme kysnúť asi 1 hodinu.
- 2
Sneh: Bielok vyšľaháme so soľou na tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do vykysnutého cesta.
- 3
Na panvici rozohrejeme trochu masla a znížime teplotu. Po častiach dáme vždy asi 1,5 polievkovej lyžice cesta, vytvarujeme placky s priemerom asi 7 cm a pečieme po obidvoch stranách asi 1 minútu.
- 4
Hotové bliny potrieme kyslou smotanou a obložíme podľa chuti napríklad údeným lososom, kaviárom a pod.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu