Bretónske minipaletky
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 6. decembra 2024
mesačník Varecha, 6. decembra 2024
Foto: Shutterstock
Tradičné drobné pečivo, ktoré patrí k adventu v Bretónsku.
45 ks
porcií
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
15-17 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Maslo necháme zmäknúť a rozmiešame s cukrom. Pridáme vajce, štipku soli a kôru z citróna alebo z limetky a 1 lyžicu šťavy a znova premiešame.
- 2
Potom pridáme múku a prášok do pečiva a ešte raz premiešame.
- 3
Cesto na pomúčenej doske vytvarujeme do valčeka s priemerom 4 cm. Zabalíme ho do potravinovej fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky.
- 4
Keď je cesto tuhé, nakrájame ho na plátky. Rúru predhrejeme na 190 °C. Potrieme mliekom a vložíme do rúry na 15–17 minút. Pečieme dozlatista.
Tiež maslové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu