Krehký hubový quiche
Slaný hubový koláč z celozrnnej špaldovej múky s tvarohovo-smotanovou náplňou. Huby môžeme zvoliť podľa vlastného výberu, ja som do náplne použila hlivu ustricovú.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Krehké cesto: | |
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g studené | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL studená | 
                                                             | 
                                                    
| Náplň: | |
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 strúčik | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| trochu | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, pod vodou opláchnutú, osušenú a nakrájanú hlivu a krátko opražíme. Potom podlejeme trochou vody, pridáme rascu, korenie, soľ podľa chuti a podusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.
- 2
 Do preosiatej múky pridáme na kúsky nakrájané studené maslo a rukami vypracujeme mrveničku. Postupne prilievame studenú vodu a vymiesime bochník krehkého cesta, ktorý zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 15 minút do chladničky.
- 3
 Okrúhlu formu s vlnitým okrajom natrieme maslom a vysypeme múkou.
- 4
 Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme do tvaru kruhu o niečo väčšieho ako je dno formy.
- 5
 Pomocou valčeka ho prenesieme do formy, okraje po celom obvode pritlačíme o boky a dno popicháme vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 minút a necháme predpiecť.
- 6
 Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, primiešame metličkou prešľahané vajcia, dusenú hlivu, zmes dochutíme soľou a korením, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a spolu premiešame.
- 7
 Na predpečené cesto navrstvíme pripravenú náplň a pečieme pri teplote 180 °C ďalších cca 30 minút, alebo podľa svojej rúry. Koláč podávame teplý. Dobrú chuť!
                                                    Tiež hubový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu