Hubový koláč
Hubový koláč

Krehký hubový quiche

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 20. septembra 2023

Slaný hubový koláč z celozrnnej špaldovej múky s tvarohovo-smotanovou náplňou. Huby môžeme zvoliť podľa vlastného výberu, ja som do náplne použila hlivu ustricovú.

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Krehké cesto:
150 g
50 g
100 g studené
podľa chuti
6 PL studená
Náplň:
200 g
1/2 ks
1 strúčik
2 PL
1 ČL
štipka
podľa chuti
3 ks
250 g
200 g
trochu




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, pod vodou opláchnutú, osušenú a nakrájanú hlivu a krátko opražíme. Potom podlejeme trochou vody, pridáme rascu, korenie, soľ podľa chuti a podusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do preosiatej múky pridáme na kúsky nakrájané studené maslo a rukami vypracujeme mrveničku. Postupne prilievame studenú vodu a vymiesime bochník krehkého cesta, ktorý zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 15 minút do chladničky.

  3. 3

    Okrúhlu formu s vlnitým okrajom natrieme maslom a vysypeme múkou.

  4. 4

    Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme do tvaru kruhu o niečo väčšieho ako je dno formy.

  5. 5

    Pomocou valčeka ho prenesieme do formy, okraje po celom obvode pritlačíme o boky a dno popicháme vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 minút a necháme predpiecť.

  6. 6

    Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, primiešame metličkou prešľahané vajcia, dusenú hlivu, zmes dochutíme soľou a korením, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a spolu premiešame.

  7. 7

    Na predpečené cesto navrstvíme pripravenú náplň a pečieme pri teplote 180 °C ďalších cca 30 minút, alebo podľa svojej rúry. Koláč podávame teplý. Dobrú chuť!

    Krehký hubový quiche - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia