Krehký hubový quiche
Foto: kucharocka123
Slaný hubový koláč z celozrnnej špaldovej múky s tvarohovo-smotanovou náplňou. Huby môžeme zvoliť podľa vlastného výberu, ja som do náplne použila hlivu ustricovú.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Krehké cesto: | |
150 g |
|
50 g |
|
100 g studené |
|
podľa chuti |
|
6 PL studená |
|
Náplň: | |
200 g |
|
1/2 ks |
|
1 strúčik |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
3 ks |
|
250 g |
|
200 g |
|
trochu |
|
Postup
-
1
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, pod vodou opláchnutú, osušenú a nakrájanú hlivu a krátko opražíme. Potom podlejeme trochou vody, pridáme rascu, korenie, soľ podľa chuti a podusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.
- 2
Do preosiatej múky pridáme na kúsky nakrájané studené maslo a rukami vypracujeme mrveničku. Postupne prilievame studenú vodu a vymiesime bochník krehkého cesta, ktorý zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 15 minút do chladničky.
- 3
Okrúhlu formu s vlnitým okrajom natrieme maslom a vysypeme múkou.
- 4
Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme do tvaru kruhu o niečo väčšieho ako je dno formy.
- 5
Pomocou valčeka ho prenesieme do formy, okraje po celom obvode pritlačíme o boky a dno popicháme vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 minút a necháme predpiecť.
- 6
Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, primiešame metličkou prešľahané vajcia, dusenú hlivu, zmes dochutíme soľou a korením, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a spolu premiešame.
- 7
Na predpečené cesto navrstvíme pripravenú náplň a pečieme pri teplote 180 °C ďalších cca 30 minút, alebo podľa svojej rúry. Koláč podávame teplý. Dobrú chuť!
Tiež hubový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu