porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| 12 g |
|
| 1 bal. |
|
| 100-150 ml |
|
| 350-400 ml |
|
| Náplň: | |
| 7 PL |
|
|
|
|
| (na pokvapkanie) |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Do väčšej misky dáme obidve múky, vanilínový cukor, rukou premiešame a pridáme kypriaci prášok, zalejeme asi 50 ml vody a dáme kysnúť na teplé miesto na cca 40 minút. Keď vidíme na ceste bublinky, cesto začneme miešať a pridáme aj olej a vodu podľa potreby, cesto musí byť jemné, nesmie sa lepiť na ruky. Cesto je hotové vtedy, keď je miska čistá.
- 2
Cesto prenesieme na pomúčenú pracovnú dosku a ešte rukami spracujeme, nesmie sa trhať - to skúsime tak, že ho kus natiahneme, ak sa trhá, ďalej miesime.
- 3
Cesto vyvaľkáme, plniť ho môžeme čímkoľvek, ja som robila kakaovník a to tak, že na cesto som nasypala asi 7 PL kakaa, posypala práškovým cukrom a pokvapkala medom. Cesto som zavinula, potrela vajíčkom a dala piecť na 180 °C na 30 minút.
- 4
Z tohto cesta môžete urobiť čokoľvek. Dá sa pripraviť aj na slano, prípadne z neho môžete urobiť moravské koláče alebo čokoľvek iné.
Tiež kakaový závin:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









dobrejedlo.pluska.sk/tipy-old/nie-je-muka-ako-muka-toto-ste-...
www.korunnycukor.sk/sladky-magazin/infografika-aku-muku-do-...