Kakaový závin
Kakaový závin

Kakaový závin

veronika82145 - bez fotkyveronika82145, 7. apríla 2021
4-5
porcie
25-30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
100 g
12 g
1  bal.
100-150 ml
350-400 ml
Náplň:
7 PL
 (na pokvapkanie)
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do väčšej misky dáme obidve múky, vanilínový cukor, rukou premiešame a pridáme kypriaci prášok, zalejeme asi 50 ml vody a dáme kysnúť na teplé miesto na cca 40 minút. Keď vidíme na ceste bublinky, cesto začneme miešať a pridáme aj olej a vodu podľa potreby, cesto musí byť jemné, nesmie sa lepiť na ruky. Cesto je hotové vtedy, keď je miska čistá.

  2. 2

    Cesto prenesieme na pomúčenú pracovnú dosku a ešte rukami spracujeme, nesmie sa trhať - to skúsime tak, že ho kus natiahneme, ak sa trhá, ďalej miesime.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme, plniť ho môžeme čímkoľvek, ja som robila kakaovník a to tak, že na cesto som nasypala asi 7 PL kakaa, posypala práškovým cukrom a pokvapkala medom. Cesto som zavinula, potrela vajíčkom a dala piecť na 180 °C na 30 minút.

  4. 4

    Z tohto cesta môžete urobiť čokoľvek. Dá sa pripraviť aj na slano, prípadne z neho môžete urobiť moravské koláče alebo čokoľvek iné.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

marienka44
To nie je klasické kysnuté cesto s kváskom, teda nekysne. S ražnou múkou sa zle pracuje, má málo lepku. Prosíme o detailný záber v reze.Ďakujeme.