
Ríbezľový kečup
Tento recept som dostala veľmi dávno od mojej kolegyne s takýmto názvom. Ja by som ho...

Čierne ríbezle na spôsob brusníc
Ďalší z receptov z bezodnej studnice webu, potreboval som spracovať posledné čierne ríbezle a toto som...

Nektarinkovo-marhuľový džem
Dnes je v hlavnej úlohe nektarinka. Vlani sa vnučka sťažovala, že som jej spravila málo...

Kôra z červeného melónu v sladkokyslom náleve
Jeden recept na využitie kôry z červeného melónu tu už mám, vtedy som z kôry robila...

Zavárané uhorky - obváraním
Tak takto zaváram uhorky ja :) Zmestí sa ich viacej do pohára a minie sa menej nálevu....

Cibuľka v sladkokyslom náleve
Také drobné cibuľky som kúpila, boli pomiešané s väčšími . Urobilo mi to iba radosť, ...

Čučoriedky zasýpané cukrom s vajcovým koňakom
Každý rok zaváram čučoriedky a vždy rovnako presýpam cukrom, iba mením to, čím ich ochutím....

Džem z čiernych ríbezlí
Teraz je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy...

Džem z čiernych a červených ríbezlí
Toto bude moje prvé tohoročné zaváranie. Odignorovala som čerešne aj jahody. No ríbezľový lekvár na...

Levanduľový marhuľový lekvár
Ďalšie závaránie tentoraz marhuľový lekvár netradične... s levanduľou...

Marhuľovo-nektárinkový kompót s hruškami
Mám veľmi rada kombináciu dvoch a viac ovocia v kompótoch. páči sa mi kompótová miska v...

Jahodový džem s čokoládou
Čokoláda je moja obľúbená mňamka. jahody považujem za kráľovské ovocie. spojenie týchto dvoch fantastických surovín...

Čerešňovo-jahodový džem s čokoládou
Prvý krát som varila džem na novom mieste. ale tento hotový džem mi pripomínal svojou chuťou...

Čerešnovo-mätový lekvár
Kedze aj tento rok mame vela čerešni, som hladala na internete niaky chutovo neobycajny ceresnovy lekvar....

Rebarborovo-škoricový džem
Je čas rebarbory a tento je jednoducho výborný. Škoda ho nedať. Kto chce s rumom,...

Klasický jahodový džem s minimom cukru
Aj keď je tu na vareche veľa skvelých receptov na jahodový džem, rozhodla som sa pridať...

Jahodovo-rebarborový džem s vanilkou
Od farmára som dostala čerstvo odrezanú rebarboru, tak som sa nevedela dočkať, kedy vyskúšam doma...

Piri-piri alebo Erős Pista papriková pasta
Pikantná papriková pasta, pôvodne pripravená z "piri-piri" papričiek. Pokiaľ nemáme, môžeme nahradiť čili papričkami....

Sedmokráskový med
Tento recept je pre ľudí, ktorí radšej preferujú prírodné veci ako tie z obchodu. Príroda...

Bulharský šalát
Jedavávali sme ho hlavne s parížskym či vlašským šalátom, treskou... atď. No je vhodný...

Opitá jablkovo-pudingová štrúdľa
Suroviny na cesto zmiešame a poriadne vymiesime. Vznikne nám lepkavé cesto, ktoré dáme aspoň na 1/2 hodinu...

Nálev na Znojemské okurky
Nebudu psát , že se jedná o jediný a pravý nálev , protože když tady na Znojemsku...

Rajčatový miš maš na ledacos
Tak nevím snad se to bude hodit . Použití je různé na těstoviny , na základy do...

Kyslé ryby z kapra
Takto pripravená ryba vydrží aj niekoľko mesiacov. Nemusí byť v chladničke, keď ako nádobu...

Pečeňová paštéta
Tento recept robil môj svokor, robili sme ho na zabíjačku a to preto, že vtedy...

Šípkový džem, ktorý nepichá
Šípková sezóna je už v plnom prúde a bola by škoda nevyužiť ju. Po niekoľkých pokusoch...