Foto: cezar
Jedavávali sme ho hlavne s parížskym či vlašským šalátom, treskou...atď.. No je vhodný aj ako príloha k mäsu, syru, zelenine,... a aj na varenie. Zobraziť celý popisJedavávali sme ho hlavne s parížskym či vlašským šalátom, treskou...atď.. No je vhodný aj ako príloha k mäsu, syru, zelenine,... a aj na varenie. Naposledy som ho spomenul v mojom recepte na lasagne. No a @klukodvody chcel, aby som ho pridal. Tak je tu. Recept je úplne jednoduchý a dobrý.
príprava
Postup
-
1
Na oleji jemne orestujeme cibuľu nakrájanú na drobno. Keď má cibuľa sklovitý vzhľad, pridáme papriku pokrájanú na slíže – ako na lečo. Keď už púšťa paprika šťavu (cca po 10-15 minútach dusenia), pridáme na kocky nakrájané paradajky a privedieme do varu. Ihneď vypneme. Pridáme soľ, cukor, preosiate DEKO (cca pol až trištvrte vrecka – podľa chuti), ocot. Všetko dobre premiešame, aby sa chute spojili. Ochutnáme a prípadne dochutíme podľa vlastnej chuti. Každému chutí inak.
-
2
Ešte horúce plníme do pohárov, zavrieme a sterilizujeme pri 80°C približne 20 minút.
No,...ten pretlak pridáme so všetkými surovinami po odstavení. Tak trochu som nepostrehol, že by bol ostal, keď som ho neuviedol pri pridávaní surovín.
A ja som zasa tradične tlačil do hlavy 20 tresky za 3.20Kcs, 10 bulhara za 2.20Kcs a 5 feferonu za už si nepamätám koľko, 2 rohlíky po 30 halierov, Kofolu za 90 halierov.