Cibuľka v sladkokyslom náleve fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 14. júla 2015

Také drobné cibuľky som kúpila, boli pomiešané s väčšími .Urobilo mi to iba radosť, lebo som ich očistila a zavarila..

40 minút
príprava
15 minút
na 80 °C

Suroviny

Nálev:
Na dno pohára:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľku som ošúpala, umyla..

    Cibuľka v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    uhorku som pokrájala na rôzne veľkosti, spolu s paprikou a reďkovkou..na dno každého pohára som dala bobkový list, celé čierne korenie a nové korenie..

    Cibuľka v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    naložila som cibuľky do umytých fliaš, striedavo som vložila aj papriku a uhorku..zdobila som reďkovkou, lebo mám chilli papričky ešte nezrelé..

    Cibuľka v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    urobila som si nálev. na 4 litre vody som pridala 1 liter octu, 350 g.krištáľový cukor a 100 g. soli...všetko som zmiešala a zaliala som poháre až po vrch..ak máte radi sladšie, treba cukor pridať..pridala som na vrch ak kôpor..

    Cibuľka v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    poháre som zatvorila, vložila do hrnca s vodou a sterilizovala na 80 st. 15 min. nechala som vychladiť a uložila do špajze na policu..používam ich v zime k pečeným mäsám.Prajem vám dobrú chuť..

    Cibuľka v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Pekná zmes!.Mama robieva šalotku s feferónkou, tiež je to super ku grilovaným mäsám alebo k slanine. Aj toto tvoje by som ochutnala.
vyskúšal som zvárať cibuľku,inšpirovalla ma tá z Lidla,ale tam sa používa balzamikový ocot.ja som ho použil tiež,a vydarili sa.len nesmiem ich nechávať po otvorení dlho stáť.treba ich čo najskôr zjesť
@lilith66 , keď sa mi to pokazí, napíšem ti o tom OK..)@marta23 , nezvykli sa mi zaváraniny kaziť, ale pokiaľ sa tak stane, ozvem sa...@bembo ,balzamikový ocot sa používa iba na šaláty, ktoré sa spotrebujú zakrátko...ja som zavárala na zimu.. Všetkým vám ďakujem za milé komentáre.-)

Pridaj komentár k receptu: