Rebarborovo-jahodový džem fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 13. júna 2015
Rebarborovo-jahodový džem (fotorecept)
Foto: ancicka

Suroviny

1/2 kg
1 kg
1/2 kg




Postup

  1. 1

    Jahody si očistím od stoniek ,umyjem a nechám odkvapkať.

    Rebarborovo-jahodový džem (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rebarboru si olúpem a pokrájam ju na kocky.Zalejem ju vriacou vodou a nechám pár minut povariť do mäkká.Vodu z rebarbory scedím.

    Rebarborovo-jahodový džem (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom jahody a rebarboru rozmixujem.

    Rebarborovo-jahodový džem (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do rozmixovanej hmoty pridám želirovaci cukor a podľa návodu povarím.Hotový džem nalejem do suchých pohárov a uzatvorím.Zakryjem dekov a nechám do druhého dňa.

    Rebarborovo-jahodový džem (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

radost
@ancicka
i ja tak varievam..rebarbora jahodám dá kyselkavú chuť..oživí džem..akurát nemixujem..máme radi kúsky plodov v džemi..:-)
evkalibka
nabudúce budem aj ja variť džem podľa tvojho receptu, ja som varila tak že som na 1 kg jahôd pridala rovnaké množstvo rebarory, džem nie je zlý ale chuť jahôd sa vytratila




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia