Cviklovo-kapustový šalát
Cviklu uvaríme, ošúpeme a postrúhame na strúhadle (ako na jablká). Kapustu a cibuľu postrúhame na...
Rýchly a jednoduchý marhuľový džem
Keď sa zima opýta, čo sme robili v lete, tak sa jednoznačne budeme mať čím...
Úžasný jahodový džem
Fantastický jahodový džem plný ovocia. Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Teraz je sezóna jahôd a...
Zabíjačková kapusta do pohárov
Keďže som potreboval minúť zvyšnú kapustu zo súdka, rozmýšľal som ako ju spotrebujem......
Cesnaková pasta s tukom
Na jeseň som kúpil od známeho domáci cesnak. Mal som ho uskladnený v plátennom vrecku v špajze, v tme....
Zaváraná cvikla s chrenom (aj bez chrenu)
Sladkokyslá zaváraná cvikla s chrenom, môže sa spraviť aj bez chrenu. Recept používame v rodine...
Huby v hubovom vývare
Nic, než očištěné, houby, vodu, sůl a sklenice, nejsou třeba. Přesto si uděláte super zavařené houby, připravené ihned k použití....
Sušené paradajky v olivovom oleji
Sušené paradajky v oleji sa používajú na dochutenie dipov, šalátov, výborné sú so syrom ako predjedlo....
Domáci pečený kečup
Inšpirovala som sa postupom z jedného príspevku na nete, lebo „pečenie kečupu“ ma zaujalo. Zmenila som...
Lečo na kyslo
Dôkladne umyjeme (sterilizujeme) zaváraninové fľašky. Mne vyšli dvanásť trojdecových fľašiek. Celkové množstvo leča je cca...
Kvasáky
Výborný recept na prípravu rýchlo kvasených uhoriek, ktorý by mal poznať každý dobrý záhradkár....
Kôpor v sladkokyslom náleve
Takto spracovaný kôpor môžete používať do polievok, omáčok a na dochutenie zeleninových šalátov.
Sterilizované uhorky
Na zaváranie sú najvhodnejšie uhorky nakladačky, ktoré sú menšie, pevné a veľmi chrumkavé.
Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....
Nálev na zavárané uhorky
Všetky ingrediencie dáme do hrnca a nálev povaríme 15 minút.
Zavárané lečo
Mamina zavára ostošesť čo jej príde pod ruku pre všetky dcéry a syna a vnučky a vnúčata....
Kvasená kapusta v súdku - jednoduchá a najlepšia
Je práve ten pravý čas na nakladanie kapusty....
Nakladané vajcia ako utopence
Keď som našla na nete tento recept nedalo mi ho nevyskúšať. Priznám sa, že som...
Paradajková omáčka na špagety
Paradajková omáčka k cestovinám z domácich surovín sa v zime bude určite hodiť. Všetky suroviny sú...
Paradajkový pretlak - domáca klasika
Keď paradajky v záhrade dozrievajú rýchlejšie ako ich stíhame konzumovať, je načase odložiť si z nich...
Zaváraná paprika v paradajkovom náleve
Paprika v sladko-kyslom náleve je jemná a dobre si zachováva farbu po sterilizácii. Podávam ju hlavne k mäsitým jedlám a zapekaným zemiakom....
Výborný nálev na zavárané uhorky
Podľa tohto receptu robíme nálev na uhorky už roky a chutí všetkým.
Zavárané paradajky bez sterilizácie
Tento recept na zaváranie paradajok bez sterilizácie používam už viac, ako 10 rokov. Veľmi jednoduchý...
Nevarený džem z čiernych ríbezlí
Ak máte prebytok čiernych ríbezlí, určite vyskúšajte tento recept, rýchly, chutný.
Chutný slivkovo-čokoládový lekvár
Pamätám si, ako tento úžasný lekvár robievala moja starká. A ja som si ho ako...
Domáca horčica
Je čas grilovačiek, tak Vám ponúkam nasledovný recept. Odkedy som túto horčicu spravil, prestal...
Jahodový džem
Dnes ráno sa mi u nás pošťastilo kúpiť jahody od predajcov zo Šiah za dobrú cenu 2,...