Sedmokráskový med

radkad - fotkaradkad, 5. mája 2015
Sedmokráskový med
Foto: radkad

Tento recept je pre ľudí, ktorí radšej preferujú prírodné veci ako tie z obchodu. Príroda nám ich ponúka zadarmo. Tak prečo si nespraviť aj Zobraziť celý popisTento recept je pre ľudí, ktorí radšej preferujú prírodné veci ako tie z obchodu. Príroda nám ich ponúka zadarmo. Tak prečo si nespraviť aj domáci sedmokráskový medík, ktorý je účinný hlavne na kašel?! Síce nás troška potrápi chrbátik pri zbieraní, ale treba zapojiť celú rodinu a pôjde to rýchlo...

6
porcií
24 hod minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1400 ml
2 ks
3 ks
1 kg
1 l




Postup

  1. 1

    Nazbierame si dva 0,7 dcl poháre sedmokrások (hlavičky) ktoré dáme do hrnca, nakrájame do nich riadne vyumývané pomaranče a citróny. Zalejeme horúcou vodou a prikryjeme. Necháme odpočinúť 24 hodín.

    Sedmokráskový med - obrázok 1
  2. 2

    Potom dôkladne vyžmýkame (najlepšie cez čistú plátenú plienku). Pridáme cukor a pomaly varíme až kým nezhustne.. Ja som varila cca 2 hodinky.

  3. 3

    Plníme do pohárikov, ktoré hneď otočíme hore značky.

Diskusia k receptu

mariamka
recept na tieto "medy" je takmer univerzalny, pekne ho mas spracovany, aj ked ja by som radsej bylinky susila, a v caji uz len kratko sparila
radkad
Ja bylinky suším, aj robím olejček. Ale v malom množstve nemôže uškodiť nič.. a myslím, že lepšie dochutiť čajík takýmto medíkom, než cukrom samotným..tam je aspoň výťažok z bylinky.
1x ada13
tiginko
a čo tak pravý včelí med do sedmokráskového čaju? Veď ja nič proti chuti, len reagujem na to označenie "prírodné veci" v úvode receptu
motyka
sedmokráskový med a čaj? No čo všetko ja ešte nepoznám. V sobotu sme pokosili záhradu a koľko ich bolo. Počkám, keď vyrastú nové a potom z nich niečo urobím.
Chuťovo, ale musí byť ten tvoj medík vynikajúci.
radkad
Ja berem každý názor. Sto ľudí, sto chutí... a apropo... sedmokráskový med je výborný proti kašlu...ale podaktorí asi radšej bežia hneď k doktorovi a dávajú si predpísať tie chémie tzv. lieky...PS: Ja čaje taktiež nesladím.
majamajo
robievam pupavovy med,tak skusim aj tento.deti sa potesia,ked budu trhat kvietky.vdaka za inspiraciu . :)
evanaaa
To ma zaujalo, že aj zo sedmikrások sa dá robiť med, potom by to možno šlo aj z kamiliek, alebo nie? Lebo tie kvietky hore na foto mi ich pripomínajú, tiež sú voňavé a majú liečebné účinky:....či žalúdok, či oči, čaj z kamiliek vylieči, tak sme sa to kedysi učili.
olga42
Ja som med vyskúšala je výborný,vyskúšala som aj druhý napol sedmikrásky a pol pupavky,dala som spolu a dva citrony.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia