Foto: olinecka
Tohto roku máme bohatú úrodu malino-černic.
15-20 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Naoberané ovocie umyjeme scedime a necháme odkvapkať.
-
2
Do suchých pohárov náložime striedavo ovocie, cukor.Pozalievame vlažnou vodou ,uzatvoríme viečkom a dáme sterilizovať do väčšieho hrnca.Povaríme asi 7minút vyberieme z hrnca a zakryjeme do druhého dňa utierkou.
- 3
Nevarim sirup na takéto jemné ovocie ,pretože je to rýchlejšie a ovocie zachová svoj tvar.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
U nás ešte černice nedozreli, ale ukazuje sa ich veľa, tak Ťa budem nasledovať v zaváraní. Potom ešte varím lekvár: černice - prepasírované a skoré jablká - trochu povarené a tiež prepasírované- spolu vytvárajú veľmi príjemnú chuť a rýchlo želírujú:-))