
Čalamáda Gigant
Tento receptík mám od mojej svokry a nebola by jeseň keby ho nerobím. Chutí celej rodine....

Jednoduchý marhuľový koláčik
Jednoduchy, rychly, chutny a vlacny kolacik pre tych, ktori su zasobeni marhulovymi kompotmi, ktore nikto nechce jest...

Šípkový lekvár z čistených šípok
Šípky zbierame po prvých miernych mrazíkoch v čistom prírodnom prostredí. Najlepší, najzdravší ale aj najprácnejší...

Figový džem
Figa sa nám tento rok zbláznila, takže najedení do sýtosti, posušené, ostáva už len...

Zaváraná ačokča
Ačokča je vlastne uhorkopaprika, vhodná na zaváranie, dá sa jesť aj čerstvá, alebo ako zeleninový základ k...

Jablkovo-marhuľová výživa
Je sezóna jabĺk a tak som uvarila vyživu, ktorú majú radi moje deti aj vnúčatá.

Papriková pasta
Pasta je jemá a chuťovo veľmi dobrá.

Pomarančový džem
Robievam recept od Sovky: Nevarený ovocný sirup. Tento krát pomarančový, vrelo ho odporúčam a vždy...

Jablkovo-šípkový džem
Roky sa chystám na šípkový džem a nikdy nestihnem zber pred rýchlejšími zberačmi ktorí majú čas celé...

Ako uskladniť poškodené jablká
Nakoľko máme veľa krásnych jabĺk, ale nedajú sa uskladniť, pretože ich nestriekame a každé jedno...

Pestrá chrumkavá čalamáda bez sterilizácie
Túto čalamádu robievam rada, lebo ju nemusím sterilizovať a zostane chrumkavá a chutná, hodí sa...

Slivkový lekvár
Bola som ešte dieťa, keď som ostatnýkrát zažila varenie lekváru v kotli na dvore. Keďže...

Paradajková nátierka
Tento rok mám krásnu úrodu paradajok, tak experimentujem. Okrem iného, som urobila túto pomazánku,...

Lečo s fazulkou a párkom
Fazuľu uvaríme samostatne. Očistíme rajčiny, papriku, cibuľu a spravíme lečo. Do hotového pridáme na koliečka pokrájané párky...

Lečová zmes na pizzu
Lečová zmes nielen na pizzu, ale aj cestoviny, pod mäsku alebo aj s vajíčkom, ...

Paprika v oleji
Komerčný recept <br /> Možností ako spracovať papriku je niekoľko - od varenej, pečenej až po slovenskú klasiku...

Zeleninová nátierka na hrianky
Máte na záhrade veľa rajčín a papriky? Toto je to pravé, čo sa zíde počas dlhých...

Pravý macedónsky ajvar
K mojim macedónskym receptom neodmysliteľne patrí ajvar, ktorý je charakteristický pre macedónsku kuchyňu asi tak ako...

Fazuľa s párkom - sterilizovaná
V týchto horúcich dňoch určite dobre padne vybrať niečo s chladničky a pustiť sa do jedenia bez...

Paradajkové pyré pečené v rúre - zaváranina
Minulý rok som pridala na Varechu recept na varené pyré na šporáku ktoré som sa chystala znova...

Paradajkový lekvár
Rozhodla som sa zaexperimentovať a vyskúšať lekvár z paradajom, pretože som ho ešte nikdy nejedla...

Marhuľovo-paprikové čatní
Komerčný recept<br /> Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi...

Malinový džem s čokoládou
Komerčný recept<br /> Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.

Jahodový topping
Komerčný recept<br /> Jahodový topping obsahuje 42% jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo...

Papriková nátierka
V jednoduchosti je sila! Tento recept je jednoduchý a výborný. Je vhodný na topinky, vajíčka, k...

Nektárinkovo-pomarančový džem
Komerčný recept<br /> Výborne sa hodí na palacinky, lievance či vafle.