Slivkový lekvár
Bola som ešte dieťa, keď som ostatnýkrát zažila varenie lekváru v kotli na dvore. Keďže...
Paradajková nátierka
Tento rok mám krásnu úrodu paradajok, tak experimentujem. Okrem iného, som urobila túto pomazánku,...
Lečo s fazulkou a párkom
Fazuľu uvaríme samostatne. Očistíme rajčiny, papriku, cibuľu a spravíme lečo. Do hotového pridáme na koliečka pokrájané párky...
Lečová zmes na pizzu
Lečová zmes nielen na pizzu, ale aj cestoviny, pod mäsku alebo aj s vajíčkom, ...
Paprika v oleji
Komerčný recept <br /> Možností ako spracovať papriku je niekoľko - od varenej, pečenej až po slovenskú klasiku...
Zeleninová nátierka na hrianky
Máte na záhrade veľa rajčín a papriky? Toto je to pravé, čo sa zíde počas dlhých...
Pravý macedónsky ajvar
K mojim macedónskym receptom neodmysliteľne patrí ajvar, ktorý je charakteristický pre macedónsku kuchyňu asi tak ako...
Fazuľa s párkom - sterilizovaná
V týchto horúcich dňoch určite dobre padne vybrať niečo s chladničky a pustiť sa do jedenia bez...
Paradajkové pyré pečené v rúre - zaváranina
Minulý rok som pridala na Varechu recept na varené pyré na šporáku ktoré som sa chystala znova...
Paradajkový lekvár
Rozhodla som sa zaexperimentovať a vyskúšať lekvár z paradajom, pretože som ho ešte nikdy nejedla...
Marhuľovo-paprikové čatní
Komerčný recept<br /> Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi...
Malinový džem s čokoládou
Komerčný recept<br /> Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.
Jahodový topping
Komerčný recept<br /> Jahodový topping obsahuje 42% jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo...
Papriková nátierka
V jednoduchosti je sila! Tento recept je jednoduchý a výborný. Je vhodný na topinky, vajíčka, k...
Nektárinkovo-pomarančový džem
Komerčný recept<br /> Výborne sa hodí na palacinky, lievance či vafle.
Ríbezľový kečup
Tento recept som dostala veľmi dávno od mojej kolegyne s takýmto názvom. Ja by som ho...
Čierne ríbezle na spôsob brusníc
Ďalší z receptov z bezodnej studnice webu, potreboval som spracovať posledné čierne ríbezle a toto som...
Nektarinkovo-marhuľový džem
Dnes je v hlavnej úlohe nektarinka. Vlani sa vnučka sťažovala, že som jej spravila málo...
Kôra z červeného melónu v sladkokyslom náleve
Jeden recept na využitie kôry z červeného melónu tu už mám, vtedy som z kôry robila...
Zavárané uhorky - obváraním
Tak takto zaváram uhorky ja :) Zmestí sa ich viacej do pohára a minie sa menej nálevu....
Cibuľka v sladkokyslom náleve
Také drobné cibuľky som kúpila, boli pomiešané s väčšími . Urobilo mi to iba radosť, ...
Čučoriedky zasýpané cukrom s vajcovým koňakom
Každý rok zaváram čučoriedky a vždy rovnako presýpam cukrom, iba mením to, čím ich ochutím....
Džem z čiernych ríbezlí
Teraz je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy...
Džem z čiernych a červených ríbezlí
Toto bude moje prvé tohoročné zaváranie. Odignorovala som čerešne aj jahody. No ríbezľový lekvár na...
Levanduľový marhuľový lekvár
Ďalšie závaránie tentoraz marhuľový lekvár netradične... s levanduľou...
Marhuľovo-nektárinkový kompót s hruškami
Mám veľmi rada kombináciu dvoch a viac ovocia v kompótoch. páči sa mi kompótová miska v...
Jahodový džem s čokoládou
Čokoláda je moja obľúbená mňamka. jahody považujem za kráľovské ovocie. spojenie týchto dvoch fantastických surovín...
Čerešňovo-jahodový džem s čokoládou
Prvý krát som varila džem na novom mieste. ale tento hotový džem mi pripomínal svojou chuťou...