Foto: ywett
Teraz je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy pripravujem a páči sa mi, že sú bez pridania Zobraziť celý popisTeraz je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy pripravujem a páči sa mi, že sú bez pridania rôznych konzervantov a chutia vždy ako od babky ♥
tepelná úprava
Postup
-
1
Ríbezle umyjeme. Odstopkovať nemusíme.
-
2
Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor a privedieme do varu. Miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí.
-
3
Postupne pridávame ríbezle a miešame tak, aby stále vreli.
-
4
Keď sú ríbezle rozvarené prelisujeme ich cez sitko, ale nie kovové. Hotový rôsol ešte privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom a necháme 5 -10 minút stáť na viečku. (Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku, hustotu. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový).
-
5
Džem rovnako pripravujem aj z červených ríbezlí.
-
6
Malé deti radi tvoria a pomáhajú, tak spoločne s dcérkou pár pohárov ozdobíme a sú vhodné aj ako darček.
-
7
Je sezóna čerstvého ovocia, tak ponúkam recept aj na marhuľový džem. http://varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-dzem-fotorecept/30489-recept.html
-
8
Čerešňový
-
9
Jahodový http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jahodovy-dzem-a-ovocna-torta-s-jahodami/42647-recept.html
-
10
Dobrú chuť!
čierne rýchlo a dobre rôsolovatejú..nepasírujem-ich zrniečka necítiť..to červené pasírujem-a-vlastne to je potom rôsol..nie džem..
teraz skúšam čierne dľa @Alenky 45..podľa receptu Višňové varenie..
varecha.pravda.sk/recepty/visnove-varenie/17920-recept.ht...
už som urobila jahodové..z vtáčej čerešne..a páči sa mi tá hra..i výsledok..
Ywetka-si šikovná všestranne..:-)
@ywett , okrem skvelého lekváru som robievala aj zasýpané čierne ríbezle cukrom a troškou alkoholu..používala som ich do zákuskov a koláčov..máš krásne recepty na zaváranie.-)chvála letíííí....
@annan , zaujíma ma tiež Tvoj spôsob. Netreba to potom držať v chladničke?
Ja robim podobne z cervených ríbezlí, ale najprv povqarim s trochou vody ribezle aj so stopkami a ked vychladnutú masu prelisujem cez plátno alebo moju pomocku, až potom pridam cukor podla odmeranej rib. šťavy. Varím po troške na cesticku (s vareskou skuška na rajničke). Pozriem aj Tvoje ďalšie Tvoje úchvatné džemy a recepty.
Ďakujem @luss44 , @izabelka , @methi , @dr , @farbuska , @1herecka ,
@radost , ďakujem a aj za tvoju skúsenosť a aj za pridanie linku na recept od @alenky45 , vyzerá tiež super.
@manya , nech sa dobre darí a aj chutí.
@elixir , ďakujem a áno tie čiapočky na džemy si šijem spoločne s mojou dcérkou, ona mi veľmi rada pomáha :) Ak sa podarí vložím aj foto.
ďakujem @anan aj za tvoju radu a podelenie receptu, chcem sa opýtať, že kde to skladuješ? Ale zrejme v chladničke, že? Ja by som sa bála či by mi to doma nezačalo kvasiť, keď sa to nevarí...nemám s tým ešte skúsenosť
@junior , ďakujem a ak vyskúšaš aj podľa tohto receptu, nech si spokojný a daj potom prosím vedieť.
@marienka44 , ďakujem a aj za tvoju radu, tak ako ty spomínaš varenie džemu, tak zvykla robiť moja svokrička.
@havino , ďakujem Tánička
@afataga , ďakujem a ohľadom cukru, záleží aj aké je kyslé ovocie, mne ríbezle pripadali dosť kyslé. Ak chceš skús ubrať cukru. Ja som nedávno robila marhuľový a dala som 600g cukru na 1 kg ovocia a stačilo by aj menej, lebo marhule boli dosť sladké...tak potom daj vedieť :)
;-)