Džem z čiernych ríbezlí fotorecept

ywett - fotkaywett, 4. júla 2015
Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept)
Foto: ywett

Teraz je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy pripravujem a páči sa mi, že sú bez pridania rôznych konzervantov a chutia vždy ako od babky ♥

10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ríbezle umyjeme. Odstopkovať nemusíme.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor a privedieme do varu. Miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne pridávame ríbezle a miešame tak, aby stále vreli.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sú ríbezle rozvarené prelisujeme ich cez sitko, ale nie kovové. Hotový rôsol ešte privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom a necháme 5 -10 minút stáť na viečku. (Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku, hustotu. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový).

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Džem rovnako pripravujem aj z červených ríbezlí.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Malé deti radi tvoria a pomáhajú, tak spoločne s dcérkou pár pohárov ozdobíme a sú vhodné aj ako darček.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Je sezóna čerstvého ovocia, tak ponúkam recept aj na marhuľový džem. http://varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-dzem-fotorecept/30489-recept.html

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Čerešňový

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Jahodový http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jahodovy-dzem-a-ovocna-torta-s-jahodami/42647-recept.html

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť!

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
@ywett , nádherné fotky, sála z nich láskavosť a cit pre krásu:-) z čiernych ríbezlí som ešte džem nevarila, iste je fajnový. Ja sa snažím cukor uberať aj v džemoch, ale na skúšku by som jednu fľašku urobila podľa teba, ako dlho si to varila?
dobré to má..kto má šikovnú pomocnicu doma..:-)
čierne rýchlo a dobre rôsolovatejú..nepasírujem-ich zrniečka necítiť..to červené pasírujem-a-vlastne to je potom rôsol..nie džem..
teraz skúšam čierne dľa @Alenky 45..podľa receptu Višňové varenie..
 varecha.pravda.sk/recepty/visnove-varenie/17920-recept.ht...

už som urobila jahodové..z vtáčej čerešne..a páči sa mi tá hra..i výsledok..
Ywetka-si šikovná všestranne..:-)
Krásny džem, foto a súhlasím, že aj veľmi pekný darček. :) Veľmi sa mi páčia i tie čiapočky na vrchnákoch, tie si šiješ? :) Ja som zatiaľ použila papierové košíčky na muffiny na podobný účel.
Ja robím tento džem bez varenia.Liter šťavy,kilo cukru,miešať kým sa cukor nerozpustí,uzavrieť do pohárov a odložiť. Všetky vitamíny sú tam a v zime dobré na priedušky a kašeľ.
@Ywett , krásne fotografie a prezentacia.
Ja robim podobne z cervených ríbezlí, ale najprv povqarim s trochou vody ribezle aj so stopkami a ked vychladnutú masu prelisujem cez plátno alebo moju pomocku, až potom pridam cukor podla odmeranej rib. šťavy. Varím po troške na cesticku (s vareskou skuška na rajničke). Pozriem aj Tvoje ďalšie Tvoje úchvatné džemy a recepty.
džemy super, verím len takto už, síce žufankujem na pánvici, dlhšie to trvá, ale kvalita. krásne fotky, máš veľké nadanie na fotenie a aj šikulka v kuchyni
Ja s červených ríbezlí mám odskúšaný, je veľmi jednoduchý, veľmi dobrý aj na koláče.Ríbezle pomačkám a varím 15 minút,potom ich pretlačím.Varím čistú šťavu 10 minút,potom pridám koľko šťavy,toľko cukru premiešam na kraji sporáka kým sa cukor nerozpustí a lievam do pohárov,on zhustne.
@kukulienka , ďakujem Ivka a varila som približne 10-15 minút, prepáč zabudla som to napísať v recepte.

Ďakujem @luss44 , @izabelka , @methi , @dr , @farbuska , @1herecka ,

@radost , ďakujem a aj za tvoju skúsenosť a aj za pridanie linku na recept od @alenky45 , vyzerá tiež super.

@manya , nech sa dobre darí a aj chutí.

@elixir , ďakujem a áno tie čiapočky na džemy si šijem spoločne s mojou dcérkou, ona mi veľmi rada pomáha :) Ak sa podarí vložím aj foto.









ďakujem @anan aj za tvoju radu a podelenie receptu, chcem sa opýtať, že kde to skladuješ? Ale zrejme v chladničke, že? Ja by som sa bála či by mi to doma nezačalo kvasiť, keď sa to nevarí...nemám s tým ešte skúsenosť

@junior , ďakujem a ak vyskúšaš aj podľa tohto receptu, nech si spokojný a daj potom prosím vedieť.

@marienka44 , ďakujem a aj za tvoju radu, tak ako ty spomínaš varenie džemu, tak zvykla robiť moja svokrička.

@havino , ďakujem Tánička


cierne ribezle nemam rada, ale dzem z nich mi chuti, este som ho nerobila, tak preto sa opytam, ci tam nie je toho cukru vela? lebo do marhuloveho davam polovicu, no a krasne foto ako vzdy
@annan , ďakujem

@afataga , ďakujem a ohľadom cukru, záleží aj aké je kyslé ovocie, mne ríbezle pripadali dosť kyslé. Ak chceš skús ubrať cukru. Ja som nedávno robila marhuľový a dala som 600g cukru na 1 kg ovocia a stačilo by aj menej, lebo marhule boli dosť sladké...tak potom daj vedieť :)

Pridaj komentár k receptu: