Džem z čiernych ríbezlí fotorecept

ywett - fotkaywett, 4. júla 2015
Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept)
Foto: ywett

Teraz je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy pripravujem a páči sa mi, že sú bez pridania Zobraziť celý popisTeraz je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy pripravujem a páči sa mi, že sú bez pridania rôznych konzervantov a chutia vždy ako od babky ♥

10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
150 ml




Postup

  1. 1

    Ríbezle umyjeme. Odstopkovať nemusíme.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor a privedieme do varu. Miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne pridávame ríbezle a miešame tak, aby stále vreli.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sú ríbezle rozvarené prelisujeme ich cez sitko, ale nie kovové. Hotový rôsol ešte privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom a necháme 5 -10 minút stáť na viečku. (Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku, hustotu. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový).

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Džem rovnako pripravujem aj z červených ríbezlí.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Malé deti radi tvoria a pomáhajú, tak spoločne s dcérkou pár pohárov ozdobíme a sú vhodné aj ako darček.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Je sezóna čerstvého ovocia, tak ponúkam recept aj na marhuľový džem. http://varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-dzem-fotorecept/30489-recept.html

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Čerešňový

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Jahodový http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jahodovy-dzem-a-ovocna-torta-s-jahodami/42647-recept.html

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť!

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

kukulienka71
@ywett , nádherné fotky, sála z nich láskavosť a cit pre krásu:-) z čiernych ríbezlí som ešte džem nevarila, iste je fajnový. Ja sa snažím cukor uberať aj v džemoch, ale na skúšku by som jednu fľašku urobila podľa teba, ako dlho si to varila?
luss44
krásne podaný rcp, ako na zavolanie, zajtra sa chystám na jostový.
1x ywett
radost
dobré to má..kto má šikovnú pomocnicu doma..:-)
čierne rýchlo a dobre rôsolovatejú..nepasírujem-ich zrniečka necítiť..to červené pasírujem-a-vlastne to je potom rôsol..nie džem..
teraz skúšam čierne dľa @Alenky 45..podľa receptu Višňové varenie..
 varecha.pravda.sk/recepty/visnove-varenie/17920-recept.ht...

už som urobila jahodové..z vtáčej čerešne..a páči sa mi tá hra..i výsledok..
Ywetka-si šikovná všestranne..:-)
1x ywett
izabella929

@ywett , okrem skvelého lekváru som robievala aj zasýpané čierne ríbezle cukrom a troškou alkoholu..používala som ich do zákuskov a koláčov..máš krásne recepty na zaváranie.-)chvála letíííí....
manya
takýmto postupom som ešte nevarila a ako sa poznám tak isto zajtra vyskúšam, ríbezle dozrievajú;
1x ywett
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@Ywett , "útulná" dekorácia zaváranín, taká pravá gazdinkovská :-).
1x ywett
elixir
Krásny džem, foto a súhlasím, že aj veľmi pekný darček. :) Veľmi sa mi páčia i tie čiapočky na vrchnákoch, tie si šiješ? :) Ja som zatiaľ použila papierové košíčky na muffiny na podobný účel.
1x ywett
annan
Ja robím tento džem bez varenia.Liter šťavy,kilo cukru,miešať kým sa cukor nerozpustí,uzavrieť do pohárov a odložiť. Všetky vitamíny sú tam a v zime dobré na priedušky a kašeľ.
1x ywett
junior
Je to pekný recept @Ywett , krásne fotky a aj balenie je vkusné.
@annan , zaujíma ma tiež Tvoj spôsob. Netreba to potom držať v chladničke?
1x ywett
annan
Nie, nemusíš sa báť,robievam ho už roky ešte ked moje deti boli malé a teraz robím pre vnúčatá.
1x ywett
marienka44
@Ywett , krásne fotografie a prezentacia.
Ja robim podobne z cervených ríbezlí, ale najprv povqarim s trochou vody ribezle aj so stopkami a ked vychladnutú masu prelisujem cez plátno alebo moju pomocku, až potom pridam cukor podla odmeranej rib. šťavy. Varím po troške na cesticku (s vareskou skuška na rajničke). Pozriem aj Tvoje ďalšie Tvoje úchvatné džemy a recepty.
1x ywett
havino
džemy super, verím len takto už, síce žufankujem na pánvici, dlhšie to trvá, ale kvalita. krásne fotky, máš veľké nadanie na fotenie a aj šikulka v kuchyni
1x ywett
annan
Ja s červených ríbezlí mám odskúšaný, je veľmi jednoduchý, veľmi dobrý aj na koláče.Ríbezle pomačkám a varím 15 minút,potom ich pretlačím.Varím čistú šťavu 10 minút,potom pridám koľko šťavy,toľko cukru premiešam na kraji sporáka kým sa cukor nerozpustí a lievam do pohárov,on zhustne.
1x ywett
ywett
@kukulienka , ďakujem Ivka a varila som približne 10-15 minút, prepáč zabudla som to napísať v recepte.

Ďakujem @luss44 , @izabelka , @methi , @dr , @farbuska , @1herecka ,

@radost , ďakujem a aj za tvoju skúsenosť a aj za pridanie linku na recept od @alenky45 , vyzerá tiež super.

@manya , nech sa dobre darí a aj chutí.

@elixir , ďakujem a áno tie čiapočky na džemy si šijem spoločne s mojou dcérkou, ona mi veľmi rada pomáha :) Ak sa podarí vložím aj foto.









ďakujem @anan aj za tvoju radu a podelenie receptu, chcem sa opýtať, že kde to skladuješ? Ale zrejme v chladničke, že? Ja by som sa bála či by mi to doma nezačalo kvasiť, keď sa to nevarí...nemám s tým ešte skúsenosť

@junior , ďakujem a ak vyskúšaš aj podľa tohto receptu, nech si spokojný a daj potom prosím vedieť.

@marienka44 , ďakujem a aj za tvoju radu, tak ako ty spomínaš varenie džemu, tak zvykla robiť moja svokrička.

@havino , ďakujem Tánička


annan
Určite ti kvasiť nebude, ja ho položím na policu do špajzi a ak máš obavy, tak vyskúšaj 2 dcl a 20 dkg cukor, alebo tak nejako.
1x ywett
afataga
cierne ribezle nemam rada, ale dzem z nich mi chuti, este som ho nerobila, tak preto sa opytam, ci tam nie je toho cukru vela? lebo do marhuloveho davam polovicu, no a krasne foto ako vzdy
1x ywett
ywett
@annan , ďakujem

@afataga , ďakujem a ohľadom cukru, záleží aj aké je kyslé ovocie, mne ríbezle pripadali dosť kyslé. Ak chceš skús ubrať cukru. Ja som nedávno robila marhuľový a dala som 600g cukru na 1 kg ovocia a stačilo by aj menej, lebo marhule boli dosť sladké...tak potom daj vedieť :)
medovnicek
nádhera Ivka, určite je veľmi chutný a veľmi sa mi páčia fotografie a ako si sa vyhrala s pohárikmi :)
1x ywett
ywett
ďakujem @medovnicek -Ivka ;) Tento rok som po prvýkrát vyskúšala z čiernych ríbezlí a dokonca mi džem viac chutí ako z červených




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia