Džem z čiernych ríbezlí fotorecept

ywett - fotkaywett, 4. júla 2015
Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept)
Foto: ywett

Teraz je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy pripravujem a páči sa mi, že sú bez pridania rôznych konzervantov a chutia vždy ako od babky ♥

10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ríbezle umyjeme. Odstopkovať nemusíme.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor a privedieme do varu. Miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne pridávame ríbezle a miešame tak, aby stále vreli.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sú ríbezle rozvarené prelisujeme ich cez sitko, ale nie kovové. Hotový rôsol ešte privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom a necháme 5 -10 minút stáť na viečku. (Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku, hustotu. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový).

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Džem rovnako pripravujem aj z červených ríbezlí.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Malé deti radi tvoria a pomáhajú, tak spoločne s dcérkou pár pohárov ozdobíme a sú vhodné aj ako darček.

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Je sezóna čerstvého ovocia, tak ponúkam recept aj na marhuľový džem. http://varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-dzem-fotorecept/30489-recept.html

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Čerešňový

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Jahodový http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jahodovy-dzem-a-ovocna-torta-s-jahodami/42647-recept.html

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť!

    Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@ywett , nádherné fotky, sála z nich láskavosť a cit pre krásu:-) z čiernych ríbezlí som ešte džem nevarila, iste je fajnový. Ja sa snažím cukor uberať aj v džemoch, ale na skúšku by som jednu fľašku urobila podľa teba, ako dlho si to varila?

@ywett , okrem skvelého lekváru som robievala aj zasýpané čierne ríbezle cukrom a troškou alkoholu..používala som ich do zákuskov a koláčov..máš krásne recepty na zaváranie.-)chvála letíííí....