Foto: mimit
Od farmára som dostala čerstvo odrezanú rebarboru, tak som sa nevedela dočkať, kedy vyskúšam doma jahodovo rebarborový džem. Recept mám z jednej nemeckej stránky. Zobraziť celý popisOd farmára som dostala čerstvo odrezanú rebarboru, tak som sa nevedela dočkať, kedy vyskúšam doma jahodovo rebarborový džem. Recept mám z jednej nemeckej stránky.
Postup
-
1
Jahody umyjeme, očistíme, nakrájame na väčšie kusy, rebarboru ošúpeme a nakrájame asi na 1 cm veľké kocky. Do asi 5 litrového hrnca vložíme jahody, rebarboru, želírovací cukor, kyselinu citrónovú a vnútro z asi polovice vanilkového struku. Ja som tentoraz použila vanilkový lusk pomletý- 5 ks luskov v mlynčeku od Dr. Oetker.
- 2
Všetko dobre premiešame a necháme postáť 2 hodiny. Potom privedieme k varu a varíme asi 4 minúty. Po odstavení som ešte celý džem rýchlo trochu popučila pučidlom na zemiaky, ale tak, aby mi zostali v džeme malé kúsky ovocia. Džem som naliala do litrovej odmerky, s ktorou sa mi pohodlne plnili dobre umyté a do sucha vyutierané poháre.
- 3
Ako posledný bod krátko sterilizujeme, len asi 5-10 minút. Z uvedeného množstva mi vyšlo 5 veľkých pohárov a dva malé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu