Kompót z hrušiek s vanilkou a so zázvorom
Tento kompót som pripravila, keď sa mi doma nazbieralo viac hrušiek, než sme stíhali zjesť. Chcela som, aby bol trošku iný – nie Zobraziť celý popisTento kompót som pripravila, keď sa mi doma nazbieralo viac hrušiek, než sme stíhali zjesť. Chcela som, aby bol trošku iný – nie len klasická sladká chuť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrušky očistíme, ošúpeme, vykrojíme jadrá a nakrájame na štvrtky.
- 2
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru, klinčeky a na plátky nakrájaný zázvor.
- 3
Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vložíme do hrnca.
- 4
Nálev privedieme k varu a 5 minút povaríme, aby sa koreniny prepojili.
- 5
Do nálevu vložíme hrušky a varíme na miernom ohni približne 10 minút – len aby zmäkli, no nerozvarili sa.
- 6
Horúce hrušky aj s nálevom naplníme do sterilizovaných pohárov a dobre uzavrieme.
- 7
Sterilizujeme 15 minút pri 85 °C, necháme pomaly vychladnúť.
Tiež hruškový kompót:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu