Hruškový kompót
Hruškový kompót

Kompót z hrušiek s vanilkou a so zázvorom

ellie17 - bez fotkyellie17, dnes 17:01

Tento kompót som pripravila, keď sa mi doma nazbieralo viac hrušiek, než sme stíhali zjesť. Chcela som, aby bol trošku iný – nie Zobraziť celý popisTento kompót som pripravila, keď sa mi doma nazbieralo viac hrušiek, než sme stíhali zjesť. Chcela som, aby bol trošku iný – nie len klasická sladká chuť.

6
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 l
250 g
1 ks
1 ks
15 g čerstvý
4 ks



Postup

  1. 1

    Hrušky očistíme, ošúpeme, vykrojíme jadrá a nakrájame na štvrtky.

  2. 2

    Do hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru, klinčeky a na plátky nakrájaný zázvor.

  3. 3

    Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vložíme do hrnca.

  4. 4

    Nálev privedieme k varu a 5 minút povaríme, aby sa koreniny prepojili.

  5. 5

    Do nálevu vložíme hrušky a varíme na miernom ohni približne 10 minút – len aby zmäkli, no nerozvarili sa.

  6. 6

    Horúce hrušky aj s nálevom naplníme do sterilizovaných pohárov a dobre uzavrieme.

  7. 7

    Sterilizujeme 15 minút pri 85 °C, necháme pomaly vychladnúť.

Diskusia k receptu