Paradajkový džem s čili
mesačník Varecha, včera 12:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Džem výborne chutí s tvrdými syrmi, pečeným mäsom alebo ako netradičná nátierka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zaváracie poháre dôkladne vyvaríme. Paradajky umyjeme, vykrojíme mäkký stred so semienkami a zvyšok nakrájame na kúsky. Čili papričky zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. Cesnak ošúpeme a nastrúhame.
- 2
Paradajky s čili papričkami a cesnakom vložíme do hrnca. Osolíme, zalejeme vínnym octom a privedieme do varu. Varíme asi 5 minút, kým paradajky zmäknú. Potom ich rozmixujeme mixérom a precedíme cez sitko.
- 3
Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Do paradajkového pyré pridáme želírovací cukor, privedieme do varu a varíme 3 minúty.
- 4
Potom džem odstavíme z ohňa, necháme krátko vychladnúť a vmiešame doň vyžmýkané plátky želatíny. Paradajkový džem rozdelíme do pohárov, uzavrieme ich a otočíme dnom nahor. Po vychladnutí uložíme v chlade.
Tiež paradajkový džem:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu