Zaváraniny (recepty chronologicky)

prazdny

Čerešňové čatní (chutney)

Prílohy

Aromatická sladkokyslá čerešňová príloha, ktorá sa hodí ku grilu, k pečenému mäsu, ale je to veľmi chutné aj so syrom a kúskom chleba....

prazdny

Klobásová zmes v pohári

Bravčové mäso

Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma,...

prazdny

Jablkovo-mrkvová detská výživa

Olovrant

Jablká a mrkvu osobitne uvaríme v nie veľkom množstve vody. Pridávam 3-4 dcl vody do každého...

prazdny

Jablková výživa s pudingovým práškom

Bezmäsité jedlá

Domáca jablková výživa nielen pre deti.

prazdny

Kapia v sladkokyslom náleve

To je recept na kapiu bez oleja.

prazdny

Strúhané jablká na zimu

Jablká, ktoré nie sú vhodné na uskladnenie, pripravím takto a v zime sú v špajze...

prazdny

Bravčové mäso v pohári

Bravčové mäso

Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.

prazdny

Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát

Bezmäsité jedlá

Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo...

prazdny

Sterilizovaná fazuľa v slano-sladkom náleve

Bezmäsité jedlá

Už dostať kúpiť fazuľu v plechovkách, ale keď sa nám urodilo dosť, tak som časť...

prazdny

Sterilizovaný základ na paradajkovú polievku

Bezmäsité jedlá

Pri zaváraní trochu roboty, ale v zime si uvaríme polievku ako z čerstvých paradajok.

prazdny

Nakladaná kyslá kapusta

Prílohy

Nakladaná kyslá kapusta podľa mňa.

prazdny

Sterilizované párky s fazuľou

Večera

Stačí otvoriť pohár, prihriať a večera je hotová. Stačí k tomu len krajec chleba.

prazdny

Sterilizovaná huspenina

Bravčové mäso

Huspenina sa väčšinou varí v zime. A keď si ju zasterilizujeme, môžeme ju jesť...

prazdny

Domáce Halali - sterilizovaná zelenina na sviečkovú omáčku

Zmes Halali som nepoznala, až keď ma na ňu upozornila známa z Moravy. Ona na "svíčkovou" používa len to....

prazdny

Pôvabnice zavárané na sladkokyslo

Pôvabnica fialová je veľmi chutná jesenná huba.

prazdny

Kuriatka zavárané naslano

Kuriatka sú veľmi vďačné huby, vhodné do praženice, do polievky, na omáčku. Keď...

prazdny

Sterilizovaná zelenina naslano

Využila som menšiu zeleninu, ktorá sa nehodí na uskladnenie a zas je škoda ju vyhodiť...

prazdny

Šípkový džem

Šípkový džem je prácny, ale veľmi chutný. Preto som sa rozhodla napísať ako sa postupuje pri jeho výrobe....

prazdny

Zelenina v soli

Bezmäsité jedlá

Zelenina do polievky alebo príchuť do mäsových jedál.

prazdny

Zavárané hrušky

Hrušky sú skvelým ovocím na spracovanie. Možnosti ako ich spracovať a množstvo receptov nájdete na https://www....

prazdny

Pečený slivkový lekvár z rúry

Odkôstkované rozpolené slivky zmiešame s octom a s cukrom a necháme uzavreté 3 dni v chladnejšej miestnosti postáť....

prazdny

Zeleninové lečo

Bezmäsité jedlá

Výborná úroda paradajok a papriky... Urobila som lečo, ktoré v zime poteší.

prazdny

Jablkovo-marhuľové pyré

Jednoduchý recept na prípravu jablkového pyré s marhuľami. Bez zdĺhavého varenia, sterilizácie a pridaného cukru, iba zrelé a sladké ovocie s príchuťou vanilky alebo škorice....

prazdny

Pasírované paradajkové pyré

Jednoduchý recept na paradajkové pyré, ktoré má všestranné využitie. V zime po ňom siahnete, ...

prazdny

Sterilizované uhorky s vegetou

Bezmäsité jedlá

Uhorky umyjeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu narežeme na tenké polmesiačiky.

prazdny

Domáca kapiová nátierka

Bezmäsité jedlá

Kapiovú nátierku si môžeme pripraviť doma na celý rok, najviac ju však využijeme v zimnom období....

prazdny

Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu)

Bezmäsité jedlá

Veľmi chutná, aromatická polievka s intenzívnou paradajkovou chuťou. Polievka sa pripravuje veľmi jednoducho a výsledok je fantastický!...

prazdny

Zavárané lúpané paradajky v pretlaku

Bezmäsité jedlá

Zavárané paradajky v pretlaku využijeme najmä v zimnom období. Hodia sa do lazaní, šalátov ale...

prazdny

Domáci jahodový džem s trstinovým cukrom a škoricou

Recept na jahodový džem s nižším obsahom pridaného trstinového cukru a cejlónskou škoricou. Bez umelých konzervantov,...

prazdny

Domáce zavárané lečo

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý a overený návod ako pripraviť domáce zavárané lečo. V zime je to výborná lahôdka, ...

prazdny

Černicovo-hruškový lekvár

Lahodná chuť, treba vyskúšať...

prazdny

Černicový džem

Černice sú nesmierne chutné a vitamínmi nabité ovocie. Keď sa vám ich urodí viac, môžete...

prazdny

Zeleninová nátierka na hrianky

Bezmäsité jedlá

Nátierka zo zeleniny vynikajúca na hriankach, ale vhodná je aj k párkom namiesto horčice.