Zaváraniny (recepty chronologicky)

prazdny

Marhuľovo-levanduľový džem

Tento marhuľový džem je perfektne aromatický vďaka troške levandule a príjemne sladký vďaka želírovaciemu cukru so stéviou....

prazdny

Marhuľové čatní

Marhule sa skvelo hodia nielen do sladkých džemov, ale aj na sladkokyslé čatní. Využijete ho...

prazdny

Jednoduchá ovocná detská výživa

Olovrant

Potešte svojich malých ovocnou dobrotou......

prazdny

Lekvár z mirabeliek

Lekvár na rýchlu spotrebu do palaciniek, jogurtov, koláčov a na chlebík....

prazdny

Josta lekvár s jablkami

Josta je kríženec čiernej ríbezle a egreša. Je plná vitamínov, určite poteší v zimných mesiacoch....

prazdny

Domáci ostružinový džem

Mala som trochu domácich ostružín tak som z nich uvarila jednu zaváraninovú fľaštičku džemu.

prazdny

Marhuľový kompót podľa starých mám

Nevymýšľam, kompóty zaváram podľa starých rodičov - sirupom zalejem ovocie a sterilizujem vo veľkom hrnci.

prazdny

Čerešňový džem podľa babky

Čerešne umyjeme a očistíme od stopiek. Umyté vložíme do hrnca s cca deci až dve vody....

prazdny

Hroznové listy na zimu

Bezmäsité jedlá

Takto jednoducho sa dajú hroznové listy odložiť na zimné dni do zaváracích pohárov. Príprava je rýchla...

prazdny

Jahodový džem

Nezaberie veľa z vášho času, určite odporúčam pripraviť. Potešíte milovníkov džemu...

prazdny

Veľmi jednoduchý čerešňový kompót

Skvelý kompót bez sterilizácie, bez dlhšej práce a bez použitia rúry!...

prazdny

Čerešňový kompót

Čerešne dozrievajú a odložiť pár pohárov na zimu sa vždy oplatí....

prazdny

Čerešňové čatní (chutney)

Prílohy

Aromatická sladkokyslá čerešňová príloha, ktorá sa hodí ku grilu, k pečenému mäsu, ale je to veľmi chutné aj so syrom a kúskom chleba....

prazdny

Klobásová zmes v pohári

Bravčové mäso

Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma,...

prazdny

Jablkovo-mrkvová detská výživa

Olovrant

Jablká a mrkvu osobitne uvaríme v nie veľkom množstve vody. Pridávam 3-4 dcl vody do každého...

prazdny

Jablková výživa s pudingovým práškom

Bezmäsité jedlá

Domáca jablková výživa nielen pre deti.

prazdny

Kapia v sladkokyslom náleve

To je recept na kapiu bez oleja.

prazdny

Strúhané jablká na zimu

Jablká, ktoré nie sú vhodné na uskladnenie, pripravím takto a v zime sú v špajze...

prazdny

Bravčové mäso v pohári

Bravčové mäso

Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.

prazdny

Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát

Bezmäsité jedlá

Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo...

prazdny

Sterilizovaná fazuľa v slano-sladkom náleve

Bezmäsité jedlá

Už dostať kúpiť fazuľu v plechovkách, ale keď sa nám urodilo dosť, tak som časť...

prazdny

Sterilizovaný základ na paradajkovú polievku

Bezmäsité jedlá

Pri zaváraní trochu roboty, ale v zime si uvaríme polievku ako z čerstvých paradajok.

prazdny

Nakladaná kyslá kapusta

Prílohy

Nakladaná kyslá kapusta podľa mňa.

prazdny

Sterilizované párky s fazuľou

Večera

Stačí otvoriť pohár, prihriať a večera je hotová. Stačí k tomu len krajec chleba.

prazdny

Sterilizovaná huspenina

Bravčové mäso

Huspenina sa väčšinou varí v zime. A keď si ju zasterilizujeme, môžeme ju jesť...

prazdny

Domáce Halali - sterilizovaná zelenina na sviečkovú omáčku

Zmes Halali som nepoznala, až keď ma na ňu upozornila známa z Moravy. Ona na "svíčkovou" používa len to....

prazdny

Pôvabnice zavárané na sladkokyslo

Pôvabnica fialová je veľmi chutná jesenná huba.

prazdny

Kuriatka zavárané naslano

Kuriatka sú veľmi vďačné huby, vhodné do praženice, do polievky, na omáčku. Keď...

prazdny

Sterilizovaná zelenina naslano

Využila som menšiu zeleninu, ktorá sa nehodí na uskladnenie a zas je škoda ju vyhodiť...

prazdny

Šípkový džem

Šípkový džem je prácny, ale veľmi chutný. Preto som sa rozhodla napísať ako sa postupuje pri jeho výrobe....

prazdny

Zelenina v soli

Bezmäsité jedlá

Zelenina do polievky alebo príchuť do mäsových jedál.

prazdny

Zavárané hrušky

Hrušky sú skvelým ovocím na spracovanie. Možnosti ako ich spracovať a množstvo receptov nájdete na https://www....

prazdny

Pečený slivkový lekvár z rúry

Odkôstkované rozpolené slivky zmiešame s octom a s cukrom a necháme uzavreté 3 dni v chladnejšej miestnosti postáť....