Uhorky v sladkokyslom náleve
mesačník Varecha, 30. augusta 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
| 2 kg (malé nakladačky) |
|
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 10 strúčikov |
|
| 1 zväzok |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 4 ks |
|
| Nálev: | |
| 2 l |
|
| 500 ml |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 20 tabliet (sacharin) |
|
Postup
-
1
Uhorky ponoríme do studenej vody a necháme ich v nej odmáčať. Štyri 7-decilitrové zaváracie poháre vyvaríme a necháme na utierke vyschnúť. Medzitým očistíme mrkvu a nakrájame ju na kolieska. Cibuľu ošúpeme, rozkrojíme a pokrájame na polkolieska. Cesnak ošúpeme.
- 2
Uhorky dôkladne očistíme kefkou a opláchneme. Čisté ukladáme do vyvarených pohárov. Prekladáme ich mrkvou, cibuľou a cesnakom. Do každého pohára pridáme pár guľôčok horčice a celého čierneho korenia a jeden bobkový list. Nakoniec pridáme stonky kôpru.
- 3
Pripravíme nálev. Vodu, ocot, cukor a soľ povaríme, pridáme sladidlo a necháme ho rozpustiť. Nálev odstavíme z ohňa a zalejeme ním uhorky v pohároch. Pevne uzavrieme.
- 4
Poháre naukladáme do hlbokého plechu. Vlejeme doň vodu a vložíme do rúry vyhriatej na 100 °C. Sterilizujeme 20 minút. Potom poháre vyberieme na utierku a necháme vychladnúť.
Tiež uhorky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu