Marhuľový džem s kúskami ovocia
mesačník Varecha, 24. júla 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Podľa tohto receptu si môžete pripraviť džem aj z iného ovocia.
porcie
Postup
-
1
Poháre s viečkami vyvaríme v hrnci s vriacou vodou. Vyberieme ich a postavíme na utierku hrdlami nadol, aby vyschli.
- 2
Marhule umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Kyselinu citrónovú rozmiešame v mise so studenou vodou. Marhule pokrájame na štvrtiny, vložíme ich do vody s kyselinou citrónovou a necháme chvíľku odstáť.
- 3
Približne polovicu nakrájaných marhúľ vyberieme pomocou sitka z vody. Necháme ich ľahko odkvapkať a vložíme do kastróla. Ovocie privedieme do varu a varíme tak dlho, kým sa nerozvarí.
- 4
Do rozvareného ovocia vsypeme polovicu cukru a scedené zvyšné marhule. Spoločne dusíme asi 2 minúty. Zvyšný cukor premiešame s pektogelom, vsypeme do džemu a zvoľna varíme ďalšie 3 minúty.
- 5
Džem ihneď naplníme do vyvarených suchých pohárov. Pevne uzavrieme viečkami a obrátime ich dnom nahor. Džem necháme v tejto polohe vychladnúť. Potom poháre označíme štítkom a uložíme do chladu.
Tiež marhuľový džem:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu