Marhuľový džem s kúskami ovocia
mesačník Varecha, 24. júla 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Podľa tohto receptu si môžete pripraviť džem aj z iného ovocia.
porcie
Postup
-
1
Poháre s viečkami vyvaríme v hrnci s vriacou vodou. Vyberieme ich a postavíme na utierku hrdlami nadol, aby vyschli.
- 2
Marhule umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Kyselinu citrónovú rozmiešame v mise so studenou vodou. Marhule pokrájame na štvrtiny, vložíme ich do vody s kyselinou citrónovou a necháme chvíľku odstáť.
- 3
Približne polovicu nakrájaných marhúľ vyberieme pomocou sitka z vody. Necháme ich ľahko odkvapkať a vložíme do kastróla. Ovocie privedieme do varu a varíme tak dlho, kým sa nerozvarí.
- 4
Do rozvareného ovocia vsypeme polovicu cukru a scedené zvyšné marhule. Spoločne dusíme asi 2 minúty. Zvyšný cukor premiešame s pektogelom, vsypeme do džemu a zvoľna varíme ďalšie 3 minúty.
- 5
Džem ihneď naplníme do vyvarených suchých pohárov. Pevne uzavrieme viečkami a obrátime ich dnom nahor. Džem necháme v tejto polohe vychladnúť. Potom poháre označíme štítkom a uložíme do chladu.
Tiež marhuľový džem:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Skúšala som, ich recepty sa mi páčia, a neukazuje sa mi nič, akoby neexistovali. Alebo robím niečo zle?
Ďakujem za odpoveď a prajem príjemnú nedeľu.
Dobrý deň, Kulinární studio MAFRA nemá na Varecha.sk zriadený svoj profil, takže nie sú nikde spolu na jednom mieste. Recepty, ktoré pod ich hlavičkou zverejňujeme sú len prevzaté z nášho tlačeného mesačníka Varecha.
Možnosťou, ako nájsť viac receptov z ich portfólia je zadať si do vyhľadávacieho okienka na Varecha.sk: Kulinární studio MAFRA, vo výsledkoch vyhľadávania by mali byť vyselektované recepty z tohto štúdia.
Prajeme pekný zvyšok nedele.