Papriková nátierka
Papriková nátierka

Papriková nátierka pikant

rein - fotkarein, 7. septembra 2024
Papriková nátierka pikant
Foto: rein

Pikantná papriková nátierka.
Zdroj: Upravený podľa seba

30 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
1 ks
5 dkg
1 KL
2 KL
25 ks




Postup

  1. 1

    Očistené suroviny pomlieť na mäsovom mlynčeku a dusiť cca 2 hodiny na slabo, len aby sa voda odparovala.

  2. 2

    Pridať soľ, cukor, Citrodeko a čili. Ešte podusiť spolu tak 10 minút.

  3. 3

    Zmes rozmixujeme, horúcu dáme do zaváracích pohárov, uzavrieme, prevrátime a hotovo.

Diskusia k receptu

ivan14
Co je citrodeko? U nás jsem na nic tohoto jména nenarazil. Dík!
rein
Zabudol som napísať, že na konci rozmixovať ponorným mixérom.
afataga
Poznam, stara dobra klasika. Inak nedavno som ta videla ako odchadzas z domu :-).
redakcia
@rein (8.9.2024 10:49)

Záverečné rozmixovanie zmesi sme doplnili do Vášho receptu. Prajeme pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia