Polievka z kláštornej kuchyne s tekvicou
Jeseň je v plnom prúde a s ňou mnoho plodov zo záhradiek, polí, sadov i...
Pikantný brokolicový šalát s kuracím mäsom
Mám rád zeleninu. No nie len samotnú, keď sa tam mihne kúsok mäsa, tak...
Červená šošovica, cestoviny a opekané kuracie prsia
Dnes bol obed bez polievky - ak by ste chceli vyskúšať - tu je recept.
Jahodové pohladenie
Ak neviete čo s mrazeným ovocím, ako sú napríklad jahody tak toto je moja zdravšia alternatíva...
Tekvicovo-jablkové čatní
Čatní je označenie rodiny dochucovacích omáčok, používaných v indickej a juhoázijskej kuchyni. Konzistenciou sa podobá...
Šošovicová polievka so špenátom a s opečenou slaninkou
Pred nedávnom som tu objavila túto polievku ktorej kombinácia ma veľmi zaujala. Trošku som si ju...
Varené hovädzie líčka s chrenovou omáčkou
Jednoduchý, ale chutný recept. Trošku je dnes problém zohnať kvalitný čerstvý chren, ak nemáte...
Špagetová tekvica ako slaný koláč s paradajkami
Vyzerá to ako pizza, nie je to pizza tak to tak ani volať nebudem. Bude...
Hrachová kaša s restovanou cuketou
Hrachová kaša – môže znieť trochu nezáživne, no je to delikatesa. Už len kvôli jednoduchosti...
Guličky od Nigelly
Tento recept nie je môj vlastný, no je taký úžasný, že ak ho nepoznáte, ...
Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“
Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme...
Špagety s červenou šošovicou
Keď mám chuť na niečo "tradičné", vždy uvarím tieto kukuričné špagety alla "bolognese". Môžete použiť...
Kuracie peľmene v paprikášovej omáčke
Omáčka: Posekanú cibuľu, cesnak a potom papriku pokrájanú na malé kocky opečieme na masle. Pridáme...
Hráškový bulgur s červenou cibuľou
Najlepšie recepty vznikajú náhodne a tento je jeden z nich. Hlad a suroviny, ktoré som...
Zeleninové ragú
Už dlho som chcela pripraviť dobré výdatné zeleninové jedlo. Husté, sýte a plné chutí...
Šošovicové karbonátky
Tieto karbonátky sú fakt super – ich príprava nezaberie veľa času, sú variabilné, môžete použiť...
Špenátové rizoto
Výborné špenátové rizoto pripravené tak trochu na taliansky spôsob, t. j. šmrncnuté troškou bieleho vína...
Paprikáš zo pstruha s krupicovými kockami
Posekanú cibuľu, cesnak a potom na malé kocky pokrájanú papriku opečieme na masle. Pridáme mletú...
Nutellová nátierka
Recept mi prišiel emailom. Nátierku som robila tak, že som si odmerala niektoré suroviny na...
Krém s maslovoorieškovou tekvicou
Variant s „hokkaido“ tekvicou, sa mi zapáčil od našej Kočky @tinca a neľutujem, že som...
Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi
Toto jedlo máme radi je to rýchlo urobené a hlavne dobré. Aspoň nám chuti.
Omáčka z klouzků (masliakov)
Hodně starý výstřižek z nějakého soc. časopisu. Vařím "klouzandu" leta letoucí. Když je dost...
Hovädzí guláš so špikovými knedličkami
Guláše a perkelty patria do našej ľudovej kuchyne. Viac fantázie v príprave nových príloh, ktoré...
Kváskové halušky v mrkvovej polievke
Ponúkam ďalšiu z možností využitia kvásku, ktorý nám zostáva navyše v chladničke .
Jesenná polievka
Červenej repy sa nám tohto roku urodilo tak ju používam kde sa dá. Tentoraz som varila...
Teľacie mäso s červenou kapustou a so žemľovým knedlíkom
Toto jedlo nepatrí medzi 15 minutové rýchlovky, ale pečené mäso, kapusta a žemľový knedlík budú...
Čili pasta
Recept mám od kamarátky a myslela som si, že som tento rok so zaváraním skončila, ...
Sviatočná kapustnica
Kapustnica je u nás považovaná za sviatočné jedlo, myslím si , že nielen vo mne,...
Guláš z tekvice hokkaido s hubami
Z tekvice hokkaido je výborný guláš. Prakticky ho pripravujem ako klasický guláš, ale miesto mäsa...