Quinoový šalát
Quinoový šalát

Quinoový šalát s maslovou rybou fotorecept

Peter Oravec
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 9. septembra 2017
Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
500 ml
3 g
50 g
400 g
100 g
12 ks
200 g
100 ml
5 g
100 g
50 g
20 g




Postup

  1. 1

    Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi 15 až 20 minút, jeden a pol hrnčeka vody na jeden hrnček quinoy. Zeleninový vývar necháme zovrieť, potom ho osolíme. Zalejeme ním vopred pripravenú quinou v miske a zakryjeme potravinárskou fóliou na 15 minút. Medzitým vložíme do vriaceho hrnca s osolenou vodou prepeličie vajíčka, povaríme ich 3 minúty a potom schladíme v studenej vode.

    Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masle opražíme asi dvojcentimetrové plátky maslovej ryby. Pridáme pretlačený cesnak, tymian a pražíme z každej strany asi 2 minúty.

    Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Quinou zamiešame s olivovým olejom, jarnou cibuľkou, cherry paradajkami, baby špenátom, čakankou a červenou cibuľou. Takto zamiešaný šalát podávame spolu s rybou. Dozdobíme podľa chuti koriandrom a prepeličími vajíčkami. Šalát možno podávať v teplej aj v studenej forme.

    Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu