Quinoový šalát s maslovou rybou fotorecept
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 9. septembra 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi 15 až 20 minút, jeden a pol hrnčeka vody na jeden hrnček quinoy. Zeleninový vývar necháme zovrieť, potom ho osolíme. Zalejeme ním vopred pripravenú quinou v miske a zakryjeme potravinárskou fóliou na 15 minút. Medzitým vložíme do vriaceho hrnca s osolenou vodou prepeličie vajíčka, povaríme ich 3 minúty a potom schladíme v studenej vode.
-
2
Na masle opražíme asi dvojcentimetrové plátky maslovej ryby. Pridáme pretlačený cesnak, tymian a pražíme z každej strany asi 2 minúty.
-
3
Quinou zamiešame s olivovým olejom, jarnou cibuľkou, cherry paradajkami, baby špenátom, čakankou a červenou cibuľou. Takto zamiešaný šalát podávame spolu s rybou. Dozdobíme podľa chuti koriandrom a prepeličími vajíčkami. Šalát možno podávať v teplej aj v studenej forme.
Diskusia k receptu