Hríbová polievka
Hríbová polievka

Hríbová mrvenička

podravka - fotkapodravka, 9. septembra 2017. Komerčný recept.
Hríbová mrvenička
Foto: podravka

Polievky od starej mamy nám vždy budú pripomínať detstvo. Takouto je aj hríbová mrvenička, po ktorej sa vrátite o pár rokov späť - do bezstarostných čias.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

2 hrste
1 KL
2 ks veľké
1 ks veľká
5 PL
2 PL
2 hrste
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca s vodou dáme umyté sušené hríby, osolíme a pridáme rascu. Keď sú hríby mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a uvaríme ich. Cibuľu nakrájame a osmažíme na oleji dozlatista.

  2. 2

    Pridáme majorán, mletú červenú papriku, podlejeme vodou, zamiešame a vlejeme do hrnca. Nakoniec vysypeme do polievky mrveničku a dovaríme.

  3. 3

    Pred podávaním pridáme do polievky Podravku ochucovadlo, prípadne dochutíme ešte soľou a krátko povaríme.

  4. 4

    Podávame s čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre