Zemiakový šalát
Zemiakový šalát

Šmykľavý šalát - ázijský fotorecept

2010 - bez fotky2010, 9. septembra 2017
Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept)
Foto: 2010

Ja mám túto slovenskú klasiku veľmi rád a často sa u nás podobne robila ako tu je starší recept od Alexdidi https://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-cibulovy-salat-fotorecept/9179-recept.html ale recepty sú na Zobraziť celý popisJa mám túto slovenskú klasiku veľmi rád a často sa u nás podobne robila ako tu je starší recept od Alexdidi https://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-cibulovy-salat-fotorecept/9179-recept.html ale recepty sú na to, aby sa aj pomenili, dakedy k lepšiemu, dakedy k horšiemu.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Nálev:




Postup

  1. 1

    Zacneme ako slovenska klasika, uvarime zemiaky v supke dame ochladit, osupeme a nakrajame na koliecka a pridame nakrajanu cibulu, ja mam rad na koliecka na tenko.

  2. 2

    Medzi tym si dame varit nalev z vody, soli, cierneho a noveho korenia a bobkoveho listu. Ocot som pridal azijsky ryzovy ale da sa aj kokosovy - uz som si odvykol od ostreho slovenskeho. Dame varit tak na 15 minut.

  3. 3

    Horuci nalev pridame k zemiakom a nechame ich prejst chutami, aby nasali nalev tak 30 minut.

    Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzi tym si pripravime zrele avokado, ktore osupeme a pokrajame na drobno zmiesame s pretlacenym cesnakom a koriandrovou vnatou, pridame ocot aby nam neocernelo a ja som na stiplave tak som pridal lyzicku chilli oleja. Vmiesame k zemiakom a este poolejujeme lyza-dve podla chuti.

    Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do air fryera som dal v semienkach obaleny hrubsi Hoki filet na 2 x 8 minut na 200 °C.

    Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
@2010 : Ten základný zemiakový šalát robievam,ale avokádo nemám rada.Hoci som skúšala pomazánku s citrónom-nechutí,aj keď viem,že je zdravé.Ale Tvoj nápad vyskúšam a tam zamaskované snáď mi zachutí a zvyknem? Najmä,ak pridám rezeň :-))). Pekné fotky,ako vždy a ten oranžový citrón je tam,kde teraz žiješ ( neviem,kde),bežný? Poznám len žltý.Vyzerá,ako vyšľachtený s pomarančom.
jozka2
Salat musel chutnat vyborne.Casto a hlavne v poslednu dobu robim na sposob viedenskeho salatu ,ale tento je bez avocada a corianrda,tvoj stoji za vyskusanie
1x haji
hadik
"este poolejujeme lyza-dve podla chuti."

Ja teda tiež skúšam kadečo, ale pchať do šalátu lyžu (alebo dokonca aj dve) by mi nenadpadlo.



cesminaz
Trocha zmeny urcite neuškodí :-) No a keby som to servirovala s rybou ako ty,tak by u nas ani slovkom nikto nenamietal :-)
zahra
mne by teda chutil, urobim bez ryby.
haji
Zajímavá příloha, moc se mi líbí. Díky za inspiraci!
haji
@Frezia68 (9.9.2017 19:07)
Také mi avokádo moc nejelo. Ale trénink dělá závodníka, už jsem na tom líp. Snažím se o dobrý výběr avokáda, tam jsem pole neorané a ne vždy přinesu chutný kus. Jeden se pořád učí. Tak ať se daří, nejen s avokádem, milá @Frezia68 !
tatranka
Pekný a zaujímavý šalát s avokádom.Bude treba vyskúšať.Ukladám do kk.
frezia68
Ďakujem @2010 . Dočítala som sa,že je to kríženec mandarínky s kumkvátom a je aj u nás pod názvom calamondin,pestuje sa aj ako izbová rastlina.
2010
Dakujem za pozastavenie nad touto trochu modifikovanou klasikou.
Dnes sa vyrabala ina experimentalna varianta. K zemiakom som pridal samostane rychlo predvarene cukiny posekanu koprovu vnat, cesnek a kremovy syr Philadelhiu, na slovenku by to bolo as bambino?



elixir
Chutná príloha, mám rada obmeny, hlavne táto posledná varianta sa mi páči...
leaela
@2010 (12.9.2017 12:13)

....mame aj Philadephiu,nie len Bambino....dokonca aj eletriku a farebnu telku..... :-)
2010
@Leaela (12.9.2017 14:29)

Sorry, zle som sa vyjadril pouzil som taku inu Philadelphiu v kelimku je skor ako smotana na varenie so syrovou prichutou a tato neviem ci je na slovensku.


2010
Zemiakovo rybaci tyzden experimentov.
Bombajske zemiaky s karfiolom a vyprazana slano, korenista sepia.