Šmykľavý šalát - ázijský fotorecept
Foto: 2010
Ja mám túto slovenskú klasiku veľmi rád a často sa u nás podobne robila ako tu je starší recept od Alexdidi https://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-cibulovy-salat-fotorecept/9179-recept.html ale recepty sú na Zobraziť celý popisJa mám túto slovenskú klasiku veľmi rád a často sa u nás podobne robila ako tu je starší recept od Alexdidi https://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-cibulovy-salat-fotorecept/9179-recept.html ale recepty sú na to, aby sa aj pomenili, dakedy k lepšiemu, dakedy k horšiemu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zacneme ako slovenska klasika, uvarime zemiaky v supke dame ochladit, osupeme a nakrajame na koliecka a pridame nakrajanu cibulu, ja mam rad na koliecka na tenko.
- 2
Medzi tym si dame varit nalev z vody, soli, cierneho a noveho korenia a bobkoveho listu. Ocot som pridal azijsky ryzovy ale da sa aj kokosovy - uz som si odvykol od ostreho slovenskeho. Dame varit tak na 15 minut.
- 3
Horuci nalev pridame k zemiakom a nechame ich prejst chutami, aby nasali nalev tak 30 minut.
- 4
Medzi tym si pripravime zrele avokado, ktore osupeme a pokrajame na drobno zmiesame s pretlacenym cesnakom a koriandrovou vnatou, pridame ocot aby nam neocernelo a ja som na stiplave tak som pridal lyzicku chilli oleja. Vmiesame k zemiakom a este poolejujeme lyza-dve podla chuti.
- 5
Do air fryera som dal v semienkach obaleny hrubsi Hoki filet na 2 x 8 minut na 200 °C.
Tiež zemiakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja teda tiež skúšam kadečo, ale pchať do šalátu lyžu (alebo dokonca aj dve) by mi nenadpadlo.
Také mi avokádo moc nejelo. Ale trénink dělá závodníka, už jsem na tom líp. Snažím se o dobrý výběr avokáda, tam jsem pole neorané a ne vždy přinesu chutný kus. Jeden se pořád učí. Tak ať se daří, nejen s avokádem, milá @Frezia68 !
Ahoj, jedine kysle co mam teraz dozrete - koniec zimy v zahrade je calamondin, neviem ako sa to vola po slovensky .
en.wikipedia.org/wiki/Calamondin...
Dnes sa vyrabala ina experimentalna varianta. K zemiakom som pridal samostane rychlo predvarene cukiny posekanu koprovu vnat, cesnek a kremovy syr Philadelhiu, na slovenku by to bolo as bambino?
....mame aj Philadephiu,nie len Bambino....dokonca aj eletriku a farebnu telku..... :-)
Sorry, zle som sa vyjadril pouzil som taku inu Philadelphiu v kelimku je skor ako smotana na varenie so syrovou prichutou a tato neviem ci je na slovensku.
Bombajske zemiaky s karfiolom a vyprazana slano, korenista sepia.