Šmykľavý šalát - ázijský fotorecept

20102010, 9. septembra 2017 18:19
Ďalšie recepty »

Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept)Foto: 2010

Ja mám túto slovenskú klasiku veľmi rád a často sa u nás podobne robila ako tu je starší recept od Alexdidi https://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-cibulovy-salat-fotorecept/9179-recept.html ale recepty sú na to, aby sa aj pomenili, dakedy k lepšiemu, dakedy k horšiemu.

15 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Zacneme ako slovenska klasika, uvarime zemiaky v supke dame ochladit, osupeme a nakrajame na koliecka a pridame nakrajanu cibulu, ja mam rad na koliecka na tenko.

  2. 2

    Medzi tym si dame varit nalev z vody, soli, cierneho a noveho korenia a bobkoveho listu. Ocot som pridal azijsky ryzovy ale da sa aj kokosovy - uz som si odvykol od ostreho slovenskeho. Dame varit tak na 15 minut.

  3. 3

    Horuci nalev pridame k zemiakom a nechame ich prejst chutami, aby nasali nalev tak 30 minut.

    Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzi tym si pripravime zrele avokado, ktore osupeme a pokrajame na drobno zmiesame s pretlacenym cesnakom a koriandrovou vnatou, pridame ocot aby nam neocernelo a ja som na stiplave tak som pridal lyzicku chilli oleja. Vmiesame k zemiakom a este poolejujeme lyza-dve podla chuti.

    Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do air fryera som dal v semienkach obaleny hrubsi Hoki filet na 2 x 8 minut na 200 °C.

    Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist