Ružičková polievka
Foto: podravka
Už od detstva sa učíte, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobte niečo pre svoje zdravie a pripravte si chutnú polievku bohatú na Zobraziť celý popisUž od detstva sa učíte, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobte niečo pre svoje zdravie a pripravte si chutnú polievku bohatú na vitamíny.
porcií
príprava
Postup
-
1
Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.
- 2
Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).
- 3
Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, vegetou a ešte 5 minút povaríme.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
...takúto polievku varievam dosť často a ako základ si dám osmažiť na maslo a olej nadrobno nakrájanú cibuľu a ak mi chytí bledožltú farbu, tak ju podlejem trochou vriacej vody, nechám vyvariť vodu, čím dostanem kašovitú zmes, ktorá mi polievku zahustí...a kto môže, nech si dá osmahnúť k cibuli nakrájaný cesnak a po zaliati vodou aj čierne celé korenie a nové korenie, podľa zvyklostí...a Podravku vôbec nepoužívam, stačí pridať primerane ligurčeka...