Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Ružičková polievka

podravka - fotkapodravka, 3. septembra 2017. Komerčný recept.
Ružičková polievka
Foto: podravka

Už od detstva sa učíte, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobte niečo pre svoje zdravie a pripravte si chutnú polievku bohatú na Zobraziť celý popisUž od detstva sa učíte, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobte niečo pre svoje zdravie a pripravte si chutnú polievku bohatú na vitamíny.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
2 ks
1 ks
2 ks
3 lyžice
1 lyžička
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.

  2. 2

    Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).

  3. 3

    Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, vegetou a ešte 5 minút povaríme.

Diskusia k receptu

jankov
Ak chceme variť ružičkový kel krátku dobu, aby sa zachovali vitamíny, tak je potrebné ho narezať od vrchu k "hlúbiku" buď na "polovicu" alebo do "kríža" tak ca do 2/3, lebo inak za tých 5 minút varenia bude vo vnútri tvrdý...a namiesto vločiek do polievky dať radšej pohánku a polievka bude chutnejšia a vitamínovejšia...a na záver, podľa tohoto receptu to bude vodová polievka a nezachráni ju ani Podravka na dochutenie...
...takúto polievku varievam dosť často a ako základ si dám osmažiť na maslo a olej nadrobno nakrájanú cibuľu a ak mi chytí bledožltú farbu, tak ju podlejem trochou vriacej vody, nechám vyvariť vodu, čím dostanem kašovitú zmes, ktorá mi polievku zahustí...a kto môže, nech si dá osmahnúť k cibuli nakrájaný cesnak a po zaliati vodou aj čierne celé korenie a nové korenie, podľa zvyklostí...a Podravku vôbec nepoužívam, stačí pridať primerane ligurčeka...
1x sashan
marienka44
Mrkva sa má správne podusiť na tuku kvôli uvoľneniu betakaroténu. Nie jednoducho pohádzať do vody. Teda aj ja by som najprv na cibuli podusila mrkvu, potom zaliala vodou alebo vývarom a pridala ostatnú zeleninu. Minule na kanáli Mňam robil kuchár zelen. polievku tak, že na záver asi 1/3 polievky pomixoval a pridal k ostatnej, čím polievka nebola vodová, ale akože zahustená. Žiadna múka.
1x pali79