Ružičková polievka

podravkaPodravka, 3. septembra 2017 10:00
Ďalšie recepty »

Ružičková polievkaFoto: podravka

Už od detstva sa učíte, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobte niečo pre svoje zdravie a pripravte si chutnú polievku bohatú na vitamíny.

6
porcií
30 min
príprava

Suroviny

500 g
2 ks
1 ks
2 ks
3 lyžice
1 lyžička
1 lyžica

Postup prípravy

  1. 1

    Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.

  2. 2

    Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).

  3. 3

    Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, Podravkou ochucovadlom a ešte 5 minút povaríme.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist