Zeleninová polievka a kuracie s fazuľkou z jedného hrnca
Foto: zajomato
Chcem sa priznať, že varenie je pre mňa zážitok a nechcem ho zameniť za varenie ako preteky s časom, nepoužívam pri tom miery a Zobraziť celý popisChcem sa priznať, že varenie je pre mňa zážitok a nechcem ho zameniť za varenie ako preteky s časom, nepoužívam pri tom miery a váhy ani hodinky, doteraz som sa snažil prispôsobiť, ale oberá ma to o pôžitok z príjemnej činnosti, spolieham sa na skúsenosti a inšpiráciu, okrem iného si myslím, že každý má vlastný meter na činnosti, ktoré v živote vykonáva
Postup
-
1
Do hrnca nalejem olej, skôr menej ako veľa, a opražím cibuľu, zalejem trochou vody a vložím zelenú fazuľku. Zasypem trochou vegety a korenia, soľ nepoužívam. Nechám dusiť a podľa potreby dolievam horúcou vodou, postupne pridávam mrkvu prerezanú na polovičky, rozložím listy špenátu a čerstvej kapusty a navrch cuketu na štvrtiny.
- 2
Do panvice s olejom rozložím kuracie mäso, ja mám najradšej krídla, niekoľko plátkov zázvoru a nakrájanú cibuľu, nechám mäso opražiť, pridám červenú papriku, zalejem vodou a nechám dusiť, kým nie je mäso mäkké.
- 3
Z hrnca postupne vyberám cuketu, kapustu, špenát, mrkvu a dusím kým nie je fazuľa mäkká. Potom hrniec zložím z ohňa, pripravím si šalát z uhorky, ktorú nastrúham do misky, pridám rozdrvený cesnak a zalejem cmarom.
- 4
Udusené mäso odkryjem a nechám mierne opražiť. Udusenú fazuľku rozdelím na dva taniere, do prvého priložím pokrájanú zeleninu, zalejem vývarom a pridám lyžicu jogurtu, polievku možno jesť aj studenú. Na druhý tanier k fazuľke priložím mäso a dobrú chuť.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pri tomto recepte ani človek nevie, čo to vlastne papa. Jogurt? Cmar? Mrkvu, cibuľu, špenát? Kapustu, cibuľu, cuketu? Fazuľu, zázvor, uhorku, papriku? Cesnak? Vegetu, olej, mäso kuracie? e to mižmaž.