Tvarohové guľky
Tvarohové guľky

Tvarohové guľky s višňami

dorko - bez fotkydorko, 6. septembra 2017
Tvarohové guľky s višňami
Foto: dorko

Rýchle, jednoduché a hlavne rýchlo miznúce :)

2-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
1 ks
 štipka
250 g (alebo iné drobné ovocie)
 na poliatie
 na posypanie
 mleté na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tvaroh, muku, vajce a stipku soli zmiesame a rukou vypracujeme tuhsie lepive cesto.

  2. 2

    Visne (mirabelky, male marhule) odkostkujeme a obalujeme cestom do malych guliciek. Mozeme pouzit aj jahody, maliny, pokrajane broskyne, cucoriedky, cernice, ale toto ovocie je lepsie pred balenim do cesta zamrazit, aby sa nam v rukach nepopucilo.

  3. 3

    Z davky vyjde cca 20-30 guliciek, ktore nasledne vkladame do hrnca s vriacou mierne osolenou vodou a varime, kym nevyplavaju na povrch.

  4. 4

    Vyberieme do misy, posypeme mletymi mandlami a krystalovym cukrom, zalejeme rozpustenym maslom. Jemne premiesame, aby sa vsetky gulky dobre obalili a podavame.

  5. 5

    Neuvarene gulky mozeme skladovat v chladnicke aj 2 dni a uvarit mnozstvo podla potreby.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
práve som si urobila domáci tvaroh, takže sa mi tento recept zapáčil a idem ho vyskúšať.
Tvarohové guľky som už dlho nerobila, robíš chute :) Vyzerajú super.