Tvarohové guľky s višňami

dorkoDorko, 40 ročná žena, 6. septembra 2017 15:46
Ďalšie jej recepty »

Tvarohové guľky s višňamiFoto: dorko

Rýchle, jednoduché a hlavne rýchlo miznúce :)

2-4
porcie
20 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
1 ks
 štipka
250 g (alebo iné drobné ovocie)
 na poliatie
 na posypanie
 mleté na posypanie
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Tvaroh, muku, vajce a stipku soli zmiesame a rukou vypracujeme tuhsie lepive cesto.

  2. 2

    Visne (mirabelky, male marhule) odkostkujeme a obalujeme cestom do malych guliciek. Mozeme pouzit aj jahody, maliny, pokrajane broskyne, cucoriedky, cernice, ale toto ovocie je lepsie pred balenim do cesta zamrazit, aby sa nam v rukach nepopucilo.

  3. 3

    Z davky vyjde cca 20-30 guliciek, ktore nasledne vkladame do hrnca s vriacou mierne osolenou vodou a varime, kym nevyplavaju na povrch.

  4. 4

    Vyberieme do misy, posypeme mletymi mandlami a krystalovym cukrom, zalejeme rozpustenym maslom. Jemne premiesame, aby sa vsetky gulky dobre obalili a podavame.

  5. 5

    Neuvarene gulky mozeme skladovat v chladnicke aj 2 dni a uvarit mnozstvo podla potreby.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist