Tvarohové guľky s višňami
Foto: dorko
Rýchle, jednoduché a hlavne rýchlo miznúce :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
250 g (alebo iné drobné ovocie) |
|
na poliatie |
|
na posypanie |
|
mleté na posypanie |
|
Postup
-
1
Tvaroh, muku, vajce a stipku soli zmiesame a rukou vypracujeme tuhsie lepive cesto.
- 2
Visne (mirabelky, male marhule) odkostkujeme a obalujeme cestom do malych guliciek. Mozeme pouzit aj jahody, maliny, pokrajane broskyne, cucoriedky, cernice, ale toto ovocie je lepsie pred balenim do cesta zamrazit, aby sa nam v rukach nepopucilo.
- 3
Z davky vyjde cca 20-30 guliciek, ktore nasledne vkladame do hrnca s vriacou mierne osolenou vodou a varime, kym nevyplavaju na povrch.
- 4
Vyberieme do misy, posypeme mletymi mandlami a krystalovym cukrom, zalejeme rozpustenym maslom. Jemne premiesame, aby sa vsetky gulky dobre obalili a podavame.
- 5
Neuvarene gulky mozeme skladovat v chladnicke aj 2 dni a uvarit mnozstvo podla potreby.
Tiež tvarohové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu