Foto: Hviera
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji trochu opečieme osolené králičie diely. Vyberieme. Do tej istej panvice, na tom istom oleji speníme pokrájanú cibuľku, pridáme nakrájaný cesnak, a po chvíľke aj rascu, zázvor a škoricu (v ľubovoľnej kombinácii). V pôvodnom recepte je celá škorica, ja som dala mletú škoricu, a určite to je lepšie s čerstvým zázvorom, ale postačí aj mletý. A doma zvyknem bez rasce. Rôznou kombináciou korení sa trochu mení aj chuť, stále je to však trochu orientálne. Práve tá moja kombinácia sa doma ujala, a práve pre túto kombináciu je recept zaujímavý :)
- 2
Trochu pečieme, miešame, na mletú škoricu treba dávať pozor. Pridáme pretlak a väčšiu lyžicu medu, a pridáme aj víno - cca 1,5 deci. (počas varenia zvyšok vína ochutnávame ;) ) Trochu povaríme s vínom, pridáme králika a podlejeme vývarom/vodou, aby bolo mäso minimálne do 2/3 zaliate. Varíme asi hodinu pod pokrievkou, závisí od množstva, v podstate varíme kým sa voda neodparí a omáčka nezhustne.
- 3
Keď zhustne, pridáme maslo na zjemnenie. Hotovo. Podávame s kuskusom, ryžou, knedľou, chlebom.
Tiež na víne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Čobole, pročpak tedy komentuješ recept, když ho vlastne vůbec neřešíš?
Lebo môže. Tak ako ty, tiež neriešiš recept, len zabŕdaš, maníku
Pepiku sklapni
Si príliš útlocitná. Je to mŕtvy králik. Nič viac, nič menej. Bude krajší s hráškom? :)
Aspon si pozri na koho reagujes,niesom "utlocitna",lebo som chalan.... ;-)
Bol to žart starej dámy, preto i ten smajlík na konci :) už som čítala kto si, viem, že si muž, chalan, dub, hrdina, stroj, otec :) prikladám foto dokonalo naaranžovaného ušiaka dľa môjho gusta :)
Ta fotka pri recepte vyzera ako upeceny nedonoseny ludsky plod....fakt ma to odpudilo.ale mozno je to upecena macka ;-),akurat podla rebier by si to rozoznala,tusim zajac ma ploche kosti rebier a macka okruhle.alebo naopak :-)
Ja sa neviem na také veci dívať ani v hrdinných výpravných filmoch, keď hlúčik rytierov alebo Hobbitov sedí okolo ohňa a opeká si tieto podobne vyzerajúce kosti a kože. Keď už, tak Mamut! S tým nemám absolútny problém :-D Mamut je okej.
Náhodou, taka mačka, pečená na ohni, nemusí byť zlá. Mamut je moc tvrdý.
škoda, že nedostávam info, že mi niekto komentoval...... (alebo neviem kde to nastaviť)