Viedenský guláš
Viedenský guláš

Viedenský zemiakový guláš

Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove,, 29. augusta 2017
Viedenský zemiakový guláš
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 strúčiky
2 PL
500 ml
500 g (varný typ A)
1 ks
1 PL
podľa chuti
500 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na kocky. Zemiaky očistíme a nakrájame. Cibuľu a cesnak opražíme v horúcom oleji a zalejeme vývarom. Pridáme zemiaky, mletú rascu, bobkový list, mletú papriku, čili, soľ a korenie. Varíme 15 – 20 minút.

  2. 2

    Medzitým nakrájame párky na kúsky alebo plátky a aj s majoránom pridáme ku gulášu a varíme ďalších 10 minút, až sa zemiaky začnú zľahka rozpadávať a guláš mierne zahustia.

  3. 3

    Na koniec bobkový list vyberieme, pridáme citrónovú šťavu, soľ a korenie. Pred podávaním pridáme kyslú smotanu.

Diskusia k receptu

zizazi
u nás sa to volá slepý guláš. Moji chlapi ho zbožňujú, len mi tam nesedí citrónová šťava.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia