Viedenský zemiakový guláš
Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove,, 29. augusta 2017
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove,, 29. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na kocky. Zemiaky očistíme a nakrájame. Cibuľu a cesnak opražíme v horúcom oleji a zalejeme vývarom. Pridáme zemiaky, mletú rascu, bobkový list, mletú papriku, čili, soľ a korenie. Varíme 15 – 20 minút.
- 2
Medzitým nakrájame párky na kúsky alebo plátky a aj s majoránom pridáme ku gulášu a varíme ďalších 10 minút, až sa zemiaky začnú zľahka rozpadávať a guláš mierne zahustia.
- 3
Na koniec bobkový list vyberieme, pridáme citrónovú šťavu, soľ a korenie. Pred podávaním pridáme kyslú smotanu.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu