Špenátový prívarok fotorecept
Foto: alexandra20
Každý má ten svoj najoblúbenejší recept na špenát, ale rada sa podelím aj s mojou verziou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravím si suroviny - špenát umyjem a orežem stopky, zemiaky ošúpem, nakrájam na kocky a dám variť v osolenej vode.
-
2
Uvarené zemiaky zlejem, vodu si nechávam pre prípadné zriedenie prívarku. Špenát rozmixujem, pridám surové vajíčko, cesnak a pridám z uvarených zemiakov asi polovicu.
-
3
Urobím si zásmažku z masla a múky, pridám mlieko a poriadne premiešam.
-
4
Pridám špenátovú zmes, nechám chvíľku variť a na záver pridám smotanu na varenie. Nechám prívarok zovrieť a ochutnám. Ja som už len trošku dosolila a špenát je hotový.
-
5
Špenát som podávala s varenými zemiakmi a volským okom. Priateľ si do špenátu pridáva ocot a namiesto zemiakov si dá k prívarku čerstvý chlebík. Prajem dobrú chuť.
tvoje komentare vzdy pobavia :D