Špenátový prívarok
Špenátový prívarok

Špenátový prívarok fotorecept

alexandra20 - bez fotkyalexandra20, 5. septembra 2017

Každý má ten svoj najoblúbenejší recept na špenát, ale rada sa podelím aj s mojou verziou.

4-5
porcie
10-15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g čerstvý
500 ml
500 ml
3-4 PL
3-4 PL
1-2 ks
1 strúčik
3-4 ks väčšie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny - špenát umyjem a orežem stopky, zemiaky ošúpem, nakrájam na kocky a dám variť v osolenej vode.

    Špenátový prívarok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené zemiaky zlejem, vodu si nechávam pre prípadné zriedenie prívarku. Špenát rozmixujem, pridám surové vajíčko, cesnak a pridám z uvarených zemiakov asi polovicu.

    Špenátový prívarok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Urobím si zásmažku z masla a múky, pridám mlieko a poriadne premiešam.

    Špenátový prívarok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridám špenátovú zmes, nechám chvíľku variť a na záver pridám smotanu na varenie. Nechám prívarok zovrieť a ochutnám. Ja som už len trošku dosolila a špenát je hotový.

    Špenátový prívarok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Špenát som podávala s varenými zemiakmi a volským okom. Priateľ si do špenátu pridáva ocot a namiesto zemiakov si dá k prívarku čerstvý chlebík. Prajem dobrú chuť.

    Špenátový prívarok (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Iste je to dobré, ale skôr by som povedala, že je to špenátová polievka, kedysi som takú jedla. Keďže je tam len 150g špenátu na liter tekutiny, tak to nie je prívarok, aj keď je zásmažka, ono to inak ani nevypadá. A ak prívarok, tak potom trochu netypický.
@Mirop , prečo? Čo je na tom, čo som napísala také na pobavenie? Vždy lepšie, ako tie tvoje.....aspoň som sa vyjadrila k receptu a nie ako ty a tebe podobní komentujete a kritizujete, ale mimo veci, málokedy k receptu.

Pridaj komentár k receptu: