Pohánková polievka so zeleninou fotorecept
executive chef Ján Duda a Peter Minárik
z reštaurácie FSH v Trenčíne, 25. augusta 2017
z reštaurácie FSH v Trenčíne, 25. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájame na jemné kocky. Najemno nasekanú cibuľu opražíme na masle spolu s olejom, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a spolu opečieme.
-
2
Podlejeme vodou alebo zeleninovým vývarom, necháme prejsť varom a vsypeme prepláchnutú pohánku.
-
3
Premiešame, pridáme roztlačený cesnak, ochutíme soľou a korením a na približne desať minút odstavíme z ohňa, aby sa pohánka neprichytila. Posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
-
4
Superpohánka: Pohánka je zaraďovaná medzi superpotraviny. Chráni pred voľnými radikálmi, obsahuje antioxidanty a tiež vzácny vitamín P. Pomáha pri krvácaní, posilňuje žily a cievy.
Diskusia k receptu