Hovädzí guláš s fazuľou a so šalviovou polentou
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 31. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g |
|
6 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
150 g |
|
1 l |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
1 konzerva (asi 250 g) |
|
|
|
Šalviová polenta: | |
1,5 l |
|
10 g |
|
300 g |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Cesnak a cibuľu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak nasekáme, mäso nakrájame na kocky, papriku očistíme a tiež nakrájame na kocky. Čili zbavíme semienok a nakrájame. Fazuľu necháme odkvapkať.
- 2
Do hrnca dáme bravčovú masť, necháme ju rozpáliť, pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme, pokiaľ nezačne hnednúť. Pridáme paradajkový pretlak, mäso, korenie, rascu a soľ, opražíme, pridáme mletú červenú papriku a cesnak. Podlejeme vývarom. Podusíme, pridáme na kocky nakrájanú papriku a paradajky. Predtým, ako bude mäso uvarené, pridáme červenú fazuľu a nakoniec čili a majorán.
- 3
Šalviová polenta: Vodu so soľou privedieme do varu, pridáme kukuričnú krupicu a drevenou varechou na miernom ohni miešame, pokiaľ sa neodlepuje od hrnca. Polentou naplníme pripravenú vymastenú formu a necháme vychladnúť. Vychladnutú vyklopíme na dosku a nakrájame na kocky. Do panvice dáme maslo, nasekanú šalviu a nakrájanú polentu opražíme.
Tiež hovädzí guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu