
Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom
Tento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je...

Hríbovo-zemiaková quiche
Na Vareche pribudlo v poslednom case viacej hribovych receptov. Spomenula som si na tuto hribovu quiche,...

Viedenský Tafelspitz z teľacej kvetovej špičky a teľacích špikových kostí
Tafelspitz je typické tradičné viedenské jedlo, pôvodne sa varilo na cisárskom dvore, podávalo sa na...

Smotanové penne so šunkou a zeleninou
Rýchle a chutné cestoviny, ktoré si varievam vždy, keď nemám veľa času.

Netradičné lasagne
Toto je ďalši recept, ktorý vymyslel môj priateľ. Trošku netradičné lasagne, no všetkým...

Krupicové knedličky s kyslou kapustou
Recept mám od niekoho tu z varechy, ale nemám šajnu od koho, keďže som to...

Penne so syrovou špenátovou omáčkou
Cibuľku posekanú na drobno popražíme na oleji, pridáme syr v črievku a smotanu. Keď sa...

Mäsové guľky v jablkovej omáčke
Recept mám od mojej mamky :) Toto jedlo patrí k mojim najobľúbenejším :)

Hubová hrianka
Poobede sme na chvíľu vybehli do lesa a našli sme najaké suchohríby, zopar hríbov a druhú...

Domáce bravčové pliecko na červenom víne
Farmár mi priniesol čerstvé mäso aj výrobky... urobila som výborné pliecko na mojom domácom vínku... prílohu som...

Nátierka z kuriatka jedlého
Hľa, štedrosť hôr podpolianských... úlovok ako sa patrí, len čo s ním teraz... na nátierku...

Celkom obyčajné lángoše plnené dubákmi
Rozmýšľala som, ako vylepšiť svoj starý recept na Celkom obyčajné lángoše, je tu sezóna nových...

Hovädzie líčka na šampiňónoch
V tomto chladnom letno počasí dobre padne mäsko na šťave, pripravila som ľahko pikantné hovädzie líčka...

Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky
Jednoduché chutné jedlo zo zelenej strukovej fazuľky ;-)

Kaťák od mojej sestry
Kaťák - tak nazýva toto jedlo moja sestra, inak katušle. Netuším, čo ten názov...

Filety zo sumca s rajčinovou omáčkou a smotanovo-kôprovými haluškami
Táto sladkovodná tučnejšia ryba má chutné mäso a skoro žiadne kosti. Pripravila som z nej pečené...

Saltimbocca od Nick Stellino
Saltimbocca sa považuje za talianske jedlo, ide o tenké malé teľacie rezne, pokryté sušenou šunkou...

Škrobové palacinky
Už som tu dávala recept na palacinky bez mlieka a vajec a dnes som robila pre zmenu...

Bublajúca panvica
Návod na toto obyčajné, lacné a pritom vynikajúce jedlo je z knihy Zemiaky - 100 receptov

Zeleninové mešce s dubákovými toliarikmi
Tieto mešteky sú u nás obľúbené s akoukoľvek plnkou. dnes som ich urobila zo zeleninového cesta...

Vajičko na celozrnnej žemli
Vajíčko na raňajky si robievam ak sa potrebujem nasýtiť na dlhšiu dobu :) Toto je jedna z...

Filety z tresky s fazuľovou salsou
Tento recept som si vymyslel sám, keď som chcel spraviť niečo zaujímavé s použitím ryby...

Panzanella
Netradičný šalát, ktorý sme jedávali na dovolenke. Hlavne s čerstvými domácimi rajčinkami je chuť úžasný....

Celozrnné crêpes
Tieto palacinky som našla na stránke cookingwithalia. com ale snažila som sa ich spraviť trochu zdravšie...

Pikantný hovädzí rumpsteak s pomarančom
Väčšina Slovákov zbožňuje mäso a cestovanie. Tak prečo nespojiť obe vášne? Nech sa v hrnci a...

Polpettone od Nick Stellino
Nick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je...