Hubová hrianka
Poobede sme na chvíľu vybehli do lesa a našli sme najaké suchohríby, zopar hríbov a druhú...
Domáce bravčové pliecko na červenom víne
Farmár mi priniesol čerstvé mäso aj výrobky... urobila som výborné pliecko na mojom domácom vínku... prílohu som...
Nátierka z kuriatka jedlého
Hľa, štedrosť hôr podpolianských... úlovok ako sa patrí, len čo s ním teraz... na nátierku...
Celkom obyčajné lángoše plnené dubákmi
Rozmýšľala som, ako vylepšiť svoj starý recept na Celkom obyčajné lángoše, je tu sezóna nových...
Hovädzie líčka na šampiňónoch
V tomto chladnom letno počasí dobre padne mäsko na šťave, pripravila som ľahko pikantné hovädzie líčka...
Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky
Jednoduché chutné jedlo zo zelenej strukovej fazuľky ;-)
Kaťák od mojej sestry
Kaťák - tak nazýva toto jedlo moja sestra, inak katušle. Netuším, čo ten názov...
Filety zo sumca s rajčinovou omáčkou a smotanovo-kôprovými haluškami
Táto sladkovodná tučnejšia ryba má chutné mäso a skoro žiadne kosti. Pripravila som z nej pečené...
Saltimbocca od Nick Stellino
Saltimbocca sa považuje za talianske jedlo, ide o tenké malé teľacie rezne, pokryté sušenou šunkou...
Škrobové palacinky
Už som tu dávala recept na palacinky bez mlieka a vajec a dnes som robila pre zmenu...
Bublajúca panvica
Návod na toto obyčajné, lacné a pritom vynikajúce jedlo je z knihy Zemiaky - 100 receptov
Zeleninové mešce s dubákovými toliarikmi
Tieto mešteky sú u nás obľúbené s akoukoľvek plnkou. dnes som ich urobila zo zeleninového cesta...
Vajičko na celozrnnej žemli
Vajíčko na raňajky si robievam ak sa potrebujem nasýtiť na dlhšiu dobu :) Toto je jedna z...
Filety z tresky s fazuľovou salsou
Tento recept som si vymyslel sám, keď som chcel spraviť niečo zaujímavé s použitím ryby...
Panzanella
Netradičný šalát, ktorý sme jedávali na dovolenke. Hlavne s čerstvými domácimi rajčinkami je chuť úžasný....
Celozrnné crêpes
Tieto palacinky som našla na stránke cookingwithalia. com ale snažila som sa ich spraviť trochu zdravšie...
Pikantný hovädzí rumpsteak s pomarančom
Väčšina Slovákov zbožňuje mäso a cestovanie. Tak prečo nespojiť obe vášne? Nech sa v hrnci a...
Polpettone od Nick Stellino
Nick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je...
Tofu v papierikoch
Takto voláme jednoduché a veľmi chutné jedlo z tofu - rýchla večera pre dvoch, ktorá chutí...
Cuketovo hríbové karbonátky
v tomto recepte som spojila dve suroviny ktorých mám momentálne nadbytok, cuketu a hríby... a...
Hydinová pečeň po libanonsku
Velmi zajímavá kombinace a překvapivě velmi dobrá. Varianta teplá i za studena.
Držky z bedlí sterilované
Už mnoho let zavařuju držtky z bedel. Když je bedel hodně, je škoda na zimu...
Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch
Odkladám odrezky z hovädzieho mäsa a tento receptík dokazuje, že aj z odrezkov sa pridaním iných...
Lososový špíz so sezamom
Na dnešný obed som pripravila skvelého chrumkavého lososa so sezamom, ktorého som urobila netradične na špíze...
Plněné olihně (kalamáry) s rajčatovou omáčkou
Miluji mořské plody a ráda ochutnávám hlavně na dovolené u moře různé úpravy. Moje recepty najdete...
Opečené bedle s rascou
Toto sa mi snáď nikdy nepreje, keď už nevládzeme, tak sa nasušia a pomeľú na...