Foto: sandriw
Ďalší do zbierky japonských receptov. Soboro donburi (そぼろ 丼) možno doslovne preložiť ako sekané v porcelánovej miske. Soboro je technika prípravy jedál, kedy sa Zobraziť celý popisĎalší do zbierky japonských receptov. Soboro donburi (そぼろ 丼) možno doslovne preložiť ako sekané v porcelánovej miske. Soboro je technika prípravy jedál, kedy sa ingrediencia počas varenia rozdrobí a donburi (alebo len don) sa označuje miska s varenou ryžou, na vrch ktorej sa dávajú prílohy. Trojfarebná verzia (hnedá, žltá, zelená) je jedna z najobľúbenejších v japonských domácnostiach. Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Mäsová zmes: | |
300 g (akékoľvek) |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
Vaječná zmes: | |
4 ks |
|
1/2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Na omáčku na mäso si zmiešame sójovú omáčku, cukor a mirin. Rozohrejeme si panvicu a začneme na nej opekať mleté mäso tak, aby sme ho čo najviac rozdrobili. Keď je už takmer hotové, nalejeme naň omáčku. Varíme, kým sa tekutina nevyparí na 98%. Stiahneme z ohňa a preložíme do misky.
- 2
Panvicu si očistíme a znova rozohrejeme. Medzi tým si v miske rozšľaháme vajcia s mirinom, soľou a cukrom. Upečieme si praženicu tak, aby bola čo najrozdrobenejšia. Najľahšie sa to dosiahne, ak sa to naraz mieša s niekoľkými paličkami naraz (ak nemáte použite metličku na šľahanie).
- 3
Mäso a vajcia podávame s ryžou uvarenou len v neochutenej vode a dozdobíme hráškom. Postup servírovania je na obrázku dole ;) Miesto hrášku možno použiť jarnú cibuľku, zelenú fazuľku, cukrový hrášok alebo špenát. Skrátka, všetko čo je zelené :D
- 4
Keďže príprava netrvá dlho a je to vynikajúce do benta (japonský balený obed). Na obrázku dole ukážka, ako takéto bento môže vyzerať. Na ryžu som pridala nasucho opražený sezam a doplnila ľadovým šalátom a paradajkami. Mňam, deti vás za niečo takéto budú milovať :3
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@methi : aj ja ich milujem, len nemám veľmi čas sa s tým hrať, keď si pripravujem obed do roboty a ak môžem pomôcť v inšpirovaní sa, tak pripájam link na moje prvé bento, čo som sa s nim 2 dni trápila, kým som to dala všetko dokopy:
www.facebook.com/media/set/?set=a.565824493482655.107374...
@dellawar : Celkom nerozumiem otázke, ale sójová omáčka a mirin sú podľa môjho prieskumu jednotlivých variácií na tento recept základ. Ono ten mirin sám o sebe je dosť sladký, preto ak by sa niekto bál, tak môže vynechať cukor. Taktiež sa dá pohrať s pomermi jednotlivých prísad a vytvoriť si to podľa vlastnej chuti. Keďže sa to dá zmiešať ešte pred pridaním na mäso, tak človek nič nepokazí ;)