Zeleninová polievka s gnocchi

elixir - fotkaelixir, 13. januára 2015
Zeleninová polievka s gnocchi
Foto: elixir

Pestrá s paradajkami, bielou fazuľou, kešu a bazalkovým pestom.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks biela
1 strúčik
1 ks malý
250 g veľká v konzerve
250 g drvené v konzerve
1 hrsť nesolené
1 ks sušený
10 - 15 ks
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu ošúpeme, cibuľu pokrájame na drobné kocky, cesnak na plátky, mrkvu a petržlen na menšie kúsky.

  2. 2

    Na oleji opražíme najskôr cibuľu s cesnakom. Neskôr pridáme mrkvu, petržlen, bielu fazuľu bez nálevu a paradajky aj so šťavou. Prilejeme vodu do roviny so zeleninou, osolíme, pridáme čierne korenie a bobkový list.

  3. 3

    Polievku necháme 15 minút povariť, a 3-5minút pred dovarením pridáme do nej aj kešu. Medzitým si na kvapke oleja a masle opražíme gnocchi do zlatohneda.

  4. 4

    Hotovú polievku podávame s bazalkovým pestom a gnocchi.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Tiež som si presne to pomyslela, keď na mňa kešu pozerali z police. :) Nie sú tam veľmi výrazné, a podľa toho, koľko ich varíš, aj trochu chrumkavé.

Pridaj komentár k receptu: