Foto: elixir
Pestrá s paradajkami, bielou fazuľou, kešu a bazalkovým pestom.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
1 ks biela |
|
1 strúčik |
|
1 ks malý |
|
250 g veľká v konzerve |
|
250 g drvené v konzerve |
|
1 hrsť nesolené |
|
|
|
|
|
1 ks sušený |
|
|
|
10 - 15 ks |
|
|
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Zeleninu ošúpeme, cibuľu pokrájame na drobné kocky, cesnak na plátky, mrkvu a petržlen na menšie kúsky.
- 2
Na oleji opražíme najskôr cibuľu s cesnakom. Neskôr pridáme mrkvu, petržlen, bielu fazuľu bez nálevu a paradajky aj so šťavou. Prilejeme vodu do roviny so zeleninou, osolíme, pridáme čierne korenie a bobkový list.
- 3
Polievku necháme 15 minút povariť, a 3-5minút pred dovarením pridáme do nej aj kešu. Medzitým si na kvapke oleja a masle opražíme gnocchi do zlatohneda.
- 4
Hotovú polievku podávame s bazalkovým pestom a gnocchi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
... prekvapili ma kesu orechy, ale preco nie ;-)
@frezia68 tieto mám kupované, na neskoré príchody domov s kvákajúcim žalúdkom je to fajn rýchlovka, aj sú chutné. :)