Zeleninová polievka s gnocchi

elixir - fotkaelixir, 13. januára 2015
Zeleninová polievka s gnocchi
Foto: elixir

Pestrá s paradajkami, bielou fazuľou, kešu a bazalkovým pestom.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks biela
1 strúčik
1 ks malý
250 g veľká v konzerve
250 g drvené v konzerve
1 hrsť nesolené
1 ks sušený
10 - 15 ks
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Zeleninu ošúpeme, cibuľu pokrájame na drobné kocky, cesnak na plátky, mrkvu a petržlen na menšie kúsky.

  2. 2

    Na oleji opražíme najskôr cibuľu s cesnakom. Neskôr pridáme mrkvu, petržlen, bielu fazuľu bez nálevu a paradajky aj so šťavou. Prilejeme vodu do roviny so zeleninou, osolíme, pridáme čierne korenie a bobkový list.

  3. 3

    Polievku necháme 15 minút povariť, a 3-5minút pred dovarením pridáme do nej aj kešu. Medzitým si na kvapke oleja a masle opražíme gnocchi do zlatohneda.

  4. 4

    Hotovú polievku podávame s bazalkovým pestom a gnocchi.

Diskusia k receptu

marikahr
pekna polievka, s gnocchi asi aj syta.
... prekvapili ma kesu orechy, ale preco nie ;-)
1x elixir
elixir
Tiež som si presne to pomyslela, keď na mňa kešu pozerali z police. :) Nie sú tam veľmi výrazné, a podľa toho, koľko ich varíš, aj trochu chrumkavé.
frezia68
Je to iste chutná polievka a gnocchi robíš sama?Vraj dostať aj hotové?Ani by ma nenapadlo ich opiecť na masle,musím vyskúšať :-)
1x elixir
marianne
a ja si prosim zase dvojitu hrst kesu-orieskov,je vyborne zladena,ale to nic nove u Teba..
1x elixir
elixir
Ďakujem vám za milé komentáre. :)
@frezia68 tieto mám kupované, na neskoré príchody domov s kvákajúcim žalúdkom je to fajn rýchlovka, aj sú chutné. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia