Foto: janger
Ak by ste nevedeli, co s kelom, tak chutny je aj na tento sposob....
porcie
Postup
-
1
Do vriacej, osolenej vody dame ocistenu kelovu hlavku. Povarime asi 5 minut. Kel nechame v cedidle odtiect a trosku vychladnut.
- 2
Odtrhneme 8 vonkajsich listov, zo stredu listov vyrezeme tvrde casti (zily, nervy, ako sa to vola?). Potom tie prerezane casti prelozime, aby sme list uzavreli.
- 3
Ostatny kel pokrajame na male kusky. Posekame orechy, pokrajame fetu.
- 4
Na oleji poprazime pokrajanu cibulu. Pridame uvarenu ryzu, trosku poprazime, pridame pokrajane kusky kelu a este to spolu nechame poprazit, miesame. Potom pridame posekane orechy, fetu. Podla chuti sol, pomlete korenie.
- 5
Na kazdy kelovy listok dame ryzovu napln. Zrolujeme. Najprv z bocnych stran, potom odspodu. Zavitky dame (uzaverom dolu) na olejom vymasteny pekacik. Polejeme to paradajkovou stavou, posypeme cerstvo namletym korenim. Zakryjeme alobalom a dame do vyhriatej rury (200st.) asi na 20minut. Ked chcete kel makksi, tak pecte trosku dlhsie. Nam to takto stacilo...
- 6
Mozeme podavat. Ja som mala uvarenej ryze trochu viac, tak som ju zmiesala so zbytkom naplne a to sme mali k tomu. Muz si dal aj maso, mne stacilo takto :-).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu