Kuracie plátky s rezancami a so zeleninou
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 7. januára 2015
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rovnaké plátky. Z oboch strán mierne rukou naklepeme, osolíme a okoreníme.
- 2
V panvici dáme zohriať olej. Do hrnca vlejeme vodu, osolíme, pridáme olej a privedieme k varu.
- 3
Na rozpálenom oleji urestujeme kuracie prsia z oboch strán a vyberieme na teplé miesto. Do vriacej vody vsypeme rezance, premiešame a necháme povariť „al dente“.
- 4
Do vzniknutého výpeku z mäsa pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a zeleninu nakrájanú na tenké rezance (julienne), premiešame a spolu restujeme. Osolíme, okoreníme a pridáme scedené rezance. Spolu ešte chvíľu restujeme.
- 5
Ak by sa rezance lepili, pridáme trochu oleja a spolu dobre premiešame. Do hlbokého taniera dáme rezance a navrch grilované plátky kuracích pŕs. Dekorujeme lístkom mäty a prelejeme bylinkovým pestom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu