Kuracie plátky s rezancami a so zeleninou

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 7. januára 2015
Kuracie plátky s rezancami a so zeleninou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
100 g
50 g
100 ml
1 ks väčšia




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rovnaké plátky. Z oboch strán mierne rukou naklepeme, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    V panvici dáme zohriať olej. Do hrnca vlejeme vodu, osolíme, pridáme olej a privedieme k varu.

  3. 3

    Na rozpálenom oleji urestujeme kuracie prsia z oboch strán a vyberieme na teplé miesto. Do vriacej vody vsypeme rezance, premiešame a necháme povariť „al dente“.

  4. 4

    Do vzniknutého výpeku z mäsa pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a zeleninu nakrájanú na tenké rezance (julienne), premiešame a spolu restujeme. Osolíme, okoreníme a pridáme scedené rezance. Spolu ešte chvíľu restujeme.

  5. 5

    Ak by sa rezance lepili, pridáme trochu oleja a spolu dobre premiešame. Do hlbokého taniera dáme rezance a navrch grilované plátky kuracích pŕs. Dekorujeme lístkom mäty a prelejeme bylinkovým pestom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia