Gaštanovo-hubová krémová polievka

elixir - fotkaelixir, 17. januára 2015
Gaštanovo-hubová krémová polievka
Foto: elixir

Predvčerom na firemnej oslavne sa nezabudlo ani na vegetariánov; v ponuke boli celkom príjemné jedlá a tak som si odniesla inšpiráciu, a skúsila jedno z jedál napodobiť. :)

2-4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g predvarené
200 g lesná zmes mrazené
50 ml suché
1 ks
50 ml 33%
600 ml
1 PL
1 čl
 mleté
 na posypanie čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji a masle opražíme očistenú, na polmesiace nakrájanú cibuľu, zalejeme vínom a necháme ho dve minúty redukovať.

  2. 2

    Medzitým pod vodou zľahka prepláchneme huby. Po dvoch minútach ich aj s gaštanmi pridáme do hrnca.

  3. 3

    Prilejeme vývar, osolíme, pridáme čierne korenie a necháme 15 minút variť.

  4. 4

    Na záver pridáme smotanu a obsah hrnca zmixujeme do hladka. Podávame posypané pažítkou.

    Gaštanovo-hubová krémová polievka - obrázok 4

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Pekny krem. Ukladam za 5. Neviem preco, ale mne by sa hodilo viac biele vino. Tak ci tak, velmi pekny recept. Skusim. Prajem pekne popoludnie.
zaujímavá s gaštanmi, hubový krém som nedávno robila po rokoch veru a máme radi, no snád nezabudnem na túto tvoju, rada by som ochutnala, tak to vieš pekne, jednoducho podať a krásne foto vždy
Nesmierne zaujímavá kombinácia chutí, krásne zdokumentovaná... predpokladám, že gaštany polievku zahustili a dali jej krémovitosť aj jemne nasladlú chuť... k tomu ešte vínko, smotana ... samé dobré veci. Inšpiratívne :)
Dúfam, že budete spokojné ako ja, ak vyskúšate. :) Gaštany tu plnia úlohu, ktorú obvykle plnia zemiaky. Celkovo mi pripomínajú zemiak, len majú ešte dodatočne "orieškovú" príchuť. :)
@havino ja ich občas aj len tak samé vyhrýzam, ale kým som ochutnala toto, by ma nenapadlo kombinovať ich s hubami... musím častejšie do reštaurácií chodiť, na nepoznané chute :)

Pridaj komentár k receptu: