Gaštanovo-hubová krémová polievka

elixir - fotkaelixir, 17. januára 2015
Gaštanovo-hubová krémová polievka
Foto: elixir

Predvčerom na firemnej oslavne sa nezabudlo ani na vegetariánov; v ponuke boli celkom príjemné jedlá a tak som si odniesla inšpiráciu, a skúsila jedno z jedál napodobiť. :)

2-4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g predvarené
200 g lesná zmes mrazené
50 ml suché
1 ks
50 ml 33%
600 ml
1 PL
1 čl
 mleté
 na posypanie čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji a masle opražíme očistenú, na polmesiace nakrájanú cibuľu, zalejeme vínom a necháme ho dve minúty redukovať.

  2. 2

    Medzitým pod vodou zľahka prepláchneme huby. Po dvoch minútach ich aj s gaštanmi pridáme do hrnca.

  3. 3

    Prilejeme vývar, osolíme, pridáme čierne korenie a necháme 15 minút variť.

  4. 4

    Na záver pridáme smotanu a obsah hrnca zmixujeme do hladka. Podávame posypané pažítkou.

    Gaštanovo-hubová krémová polievka - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pekny krem. Ukladam za 5. Neviem preco, ale mne by sa hodilo viac biele vino. Tak ci tak, velmi pekny recept. Skusim. Prajem pekne popoludnie.
1x elixir