Bravčové karé s pečienkou a slaninkou

slavkabis - fotkaslavkabis, 7. januára 2015
Bravčové karé s pečienkou a slaninkou
Foto: slavkabis

Tento recept som našla v jednom časopise. S malou úpravou sa chcem s vami o recept podeliť. Je vhodný podľa mňa aj na nedeľu, Zobraziť celý popisTento recept som našla v jednom časopise. S malou úpravou sa chcem s vami o recept podeliť. Je vhodný podľa mňa aj na nedeľu, či nejakú rodinnú oslavu.

10
porcií
30 minút
príprava
1,5 minút
na 150 °C

Suroviny

1 kg
0,5 kg
20 ks
 (alebo cibuľa)




Postup

  1. 1

    Mäsko si naklepeme, nakrájame, posolíme, okoreníme, ev. potrieme horčicou a dáme piecť do rúry na 150 stupňov cca 1 1/2 hod.

  2. 2

    Pečienku si umyjeme a dáme restovať do hlbšej panvice, woku,... Na druhej panvici (grilovacej) si opečieme šalotku/cibuľu so slaninkou.

  3. 3

    Mäsko keď je hotové vyberieme na tanier, položíme kúsky pečienky, plátky slaninky a navrch dáme šalotku/cibuľu. Ako prílohu väčšinou kombinujem hranolky s ryžou. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

slavkabis
radox1 - nebudem zahadzovať časopis kvôli tvojmu názoru. Ja pečiem mäso len v jenskej mise a ešte ani raz sa mi nestalo, že bolo suché.práve naopak, je výborné šťavnaté a ev. pred dopečením misu odokryjem a nechám dopiecť na vyššom stupni. a šetrím čas státim pri sporáku
radox1
pre jozefa iba jeden odkaz-ty uz nikdy nevar,ked hodnotis max.poctom hviezd nieco,co tomu nezodpoveda.
pre slavkabis-to bola hlavne mienena rada pe zacinajucich kucharov aby neznicili maso,a ak to maso bolo pre teba stavnate,tak bud klames,alebo o gastronomii nemas ani ponatia.
slavkabis
radox1 - myslím si že ty si úplne vedľa. dala som sem recept ako každý iný, aby som ukázala ako varím, ev. dala typ a nápady na varenie, pečenie. Nevnucuj svoje názory na úpravu mäsa, každý varí, pečie tak ako mu to vyhovuje a najmä NEKRITIZUJ druhého názor (nepíšem preto že jozefj mi dal 5*). ja tiež dávam druhým kuchtíkom 5*, ani som ich jedlo nejedla. Uľavuj si niekde inde a nezhadzuj druhých a ich snahu.
radox1
ja ta nezhadzujem,vyjadril som sa k receptu.trvam na tom,ze kare -keby aspon bolo v celku,po vytiahnuti z rury po 90 minutach je vysusene a tvrde.
slavkabis
radox1 - ale šak to mäsko nebolo v celku, karé by som tak isto nepiekla :) a mám naozaj skúsenosť že keď je karé v páci marinované, alebo aspoň natreté horčicou, nie je suché. a je aj dôležité, kde sa mäso pečie. ja len v jenskom skle a ver že nie je vysušené ako podrážka. isto si lepší kuchár ako ja - videla som tvoje recepty, ale ja robím aj na panvici, ale aj v rúre - podľa druhu mäsa a pod.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia