Drožďovo-šampiňónová praženica fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 18. januára 2015
Drožďovo-šampiňónová praženica (fotorecept)
Foto: gordonko
10 minút
príprava
5 - 10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 kocka (42 g)
1 - 2 plátky
1/2 - 1 ks
4 - 5 strúčiky
1 lyžička
2 - 4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny .... maslo , horčica ,vajíčka , cesnak , droždí , cibula ,žampiony , čierné korenie a soľ

    Drožďovo-šampiňónová praženica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    roztopíme si maslo a naň pridáme nasekaný cesnak , pokrájanú cibulu žampiony a orestujeme

    Drožďovo-šampiňónová praženica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom pridáme rozmrvené kvasnice a miešame kým sa nerozpustia

    Drožďovo-šampiňónová praženica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme lyžičku horčice

    Drožďovo-šampiňónová praženica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme vajíčka

    Drožďovo-šampiňónová praženica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    okoreníme

    Drožďovo-šampiňónová praženica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a osolíme ..... potom už len miešame do takej hustej konzistencie ako lúbime

    Drožďovo-šampiňónová praženica (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    DOBRÚ CHUŤ

    Drožďovo-šampiňónová praženica (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@brambora ... ja som zasa droždie za mladi nemusel , nechápal som spolužiaka čo si kúpil droždí a samotné ho jedol .... dnes to dokážem aj ja .............. ak nevieš ako smrdí kuchyňa poriadne skús vysmážané olomoucké syrečky - vetrali sme 3 dni
Ubral by som 2 vajcia, a hned by po vychladnuti bola drozdova natierka na hrianku. A tip na perfektnu prazenicu - ziadna cibula, sol, iba sa urobi prazenica z vajec a do hotovej vmiesajte bryndzu. Este vacsia lahodka-prazenicu urobte do tej bryndxe len z bielkov. Pripafne ruza zo sunky, paradajka a az to podate na svadbe-mozte vyhlasit sutaz, kto na to pride, co za biela kasa sa to jedla.
1x steffi
Vieš čo? Keď mi konečne vyoperujú žlčník, spravím si praženicu s droždím konečne aj ja. Neuveriteľne dobré jedlo, naučila som sa ho kedysi, keď som pracovala vo výskumnom ústave, kde bol síce malý plat, ale riadne sme sa nasmiali a v robote sme tiež veľmi nepretrhli, hoci sme zadané úlohy plnili. Skrátka, asi nás bolo priveľa. Čas bolo treba nejako vyplniť, tak sa kuchtilo, na jednej elektrickej platničke.
Túto praženice robievam len s cibuľkou, huby nemám rada (aj keď aj droždie je vlastne huba, ak to vezmeme do dôsledku), ale aj s nimi to musí byť výborné