Pečeň na cukine s fritovanou cibuľkou

chutimi - fotkaChutimi, 4. januára 2015 20:40
Ďalšie recepty »
Pečeň na cukine s fritovanou cibuľkouFoto: chutimi

Rýchle predjedlo, ktoré dokážete urobiť do pár minút.

4
porcie
20 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Očistite pečeň. Môžete použiť v podstate akúkoľvek (preto nie je špecifikovaná v surovinách). Okoreňte ju čerstvo namletým korením a troškou sladkej mletej červenej papriky.

  2. 2

    Cukinu nakrájajte na hrubšie pásiky rovnakej dĺžky. Jemne osoľte a okoreňťe čiernym korením.

  3. 3

    Cibuľu očistite, nakrájajte na plátky a rozdeľte jednotlivé krúžky. Obaľte ich jemnou vrstvou hladkej múky.

  4. 4

    Na panvici si zohrejte olivový olej a osmahnite pečeň z oboch strán tak, aby ste ju nevysušili. Na rovnakej panvici, prípadne spolu s pečeňou opečte aj cukinu.

  5. 5

    Zarovno s prípravou pečeňe si rozohrejte dostatočnú vrstvu oleja a vypražte v nej cibuľu. Ak máte fritézu, použite tú. Cibuľu nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku.

  6. 6

    Servírujte tak, že cukinu uložíte striedavo v dvoch "poschodiach", na vrch položte pečeň, osoľte a dozdobte fritovanou cibuľkou. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist