Pečeň na cukine s fritovanou cibuľkou

chutimi - fotkachutimi, 4. januára 2015
Pečeň na cukine s fritovanou cibuľkou
Foto: chutimi

Rýchle predjedlo, ktoré dokážete urobiť do pár minút.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
 na vyprážanie
 morská hrubozrnná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistite pečeň. Môžete použiť v podstate akúkoľvek (preto nie je špecifikovaná v surovinách). Okoreňte ju čerstvo namletým korením a troškou sladkej mletej červenej papriky.

  2. 2

    Cukinu nakrájajte na hrubšie pásiky rovnakej dĺžky. Jemne osoľte a okoreňťe čiernym korením.

  3. 3

    Cibuľu očistite, nakrájajte na plátky a rozdeľte jednotlivé krúžky. Obaľte ich jemnou vrstvou hladkej múky.

  4. 4

    Na panvici si zohrejte olivový olej a osmahnite pečeň z oboch strán tak, aby ste ju nevysušili. Na rovnakej panvici, prípadne spolu s pečeňou opečte aj cukinu.

  5. 5

    Zarovno s prípravou pečeňe si rozohrejte dostatočnú vrstvu oleja a vypražte v nej cibuľu. Ak máte fritézu, použite tú. Cibuľu nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku.

  6. 6

    Servírujte tak, že cukinu uložíte striedavo v dvoch "poschodiach", na vrch položte pečeň, osoľte a dozdobte fritovanou cibuľkou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: