Palacinky slané bezlepkové fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 18. januára 2015
Palacinky slané bezlepkové (fotorecept)
Foto: frezia68

Ani nepíšem recept na palacinky,lebo výborné bezlepkové má @elisticka a aj podobných je tu dosť.Skôr ponúkam spôsob pečenia so syrom a šunkou,ktoré sa podávajú Zobraziť celý popisAni nepíšem recept na palacinky,lebo výborné bezlepkové má @elisticka a aj podobných je tu dosť.Skôr ponúkam spôsob pečenia so syrom a šunkou,ktoré sa podávajú teplé.Ale napíšem aj recept od @elisticky,hoci ja robím "od oka",lebo oproti receptu vždy pečiem a varím z polovičnej dávky.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 ml
100 g
1 ks
štipka
1/2 ks
Na plnenie:




Postup

  1. 1

    Ingrediencie zmiešam,trocha vyšľahám a nechám 10 min.odstáť.Hoci pečiem slané palacinky,netreba pridávať viac soli,lebo aj šunka,aj syr sú slané.Syr sa dá použiť,aký máte doma,ja som mala Pecorino romano,hoci je trocha suchší,ale dátum spotreby sa blížil,tak som použila.Lepší by bol asi Eidam,skôr sa roztopí. Takže pečiem palacinku a po obrátení trocha stíšim plyn, polovicu posypem syrom ....

    Palacinky slané bezlepkové (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ....na syr položím šunku,syr nechám roztopiť,pokiaľ nemám opečenú aj druhú stranu palacinky.....

    Palacinky slané bezlepkové (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...preložím na polovicu....

    Palacinky slané bezlepkové (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...palacinka pri stíšenom plameni sa pomaly dopiekla a aj syr sa roztopil.Preložím na teplý tanier a ozdobím zeleninou.Asi nič nového pod slnkom? Tak ste stratili trocha času a ja tiež :-). Ale aby ste vedeli,že ešte je január a má byť sneh,posielam sneženie zo 4.I. a to bolo najväčšie u nás tejto zimy.No veď som aj išla do ulíc od radosti :-) . Tak pekný deň všetkým a dobrú chuť tomu,kto vyskúša.

    Palacinky slané bezlepkové (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

eviana
Tak takto sme veru ešte palacinky nemali a už teraz mi je jasné, že táto Tvoja verzia sa mojim palacinkožrútom bude veľmi páčiť, veru vyskúšame ... 5* :)
frezia68
Ďakujem za milé slová (čakala som kritiku za jednoduchosť),ale ak len jednému budú chutiť-poteší :-) .
izabella929
@frezia68 ,aj keď bezlepkové zatiaľ nemusím, ale palacinky mám rada...pekne sa ti vydarili a tan tanierik na úvodnom foto vyzerá krásne farebne.-)
motyka
osobne si myslím, že práve jednoduché recepty uvítajú ženy, ktoré pracujú. Pre mňa super recept. Určite vyskúšam. A ešte aj s tou oblohou. Výborné na raňajky aj ľahkú večeru. A myslím, že budú výborné aj bezlepkové. Ďakujem za inšpiráciu.
tanya5
zaujimavy recept, za bezlepokové davam palec hore ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia