Foto: frezia68
Ani nepíšem recept na palacinky,lebo výborné bezlepkové má @elisticka a aj podobných je tu dosť.Skôr ponúkam spôsob pečenia so syrom a šunkou,ktoré sa podávajú Zobraziť celý popisAni nepíšem recept na palacinky,lebo výborné bezlepkové má @elisticka a aj podobných je tu dosť.Skôr ponúkam spôsob pečenia so syrom a šunkou,ktoré sa podávajú teplé.Ale napíšem aj recept od @elisticky,hoci ja robím "od oka",lebo oproti receptu vždy pečiem a varím z polovičnej dávky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ingrediencie zmiešam,trocha vyšľahám a nechám 10 min.odstáť.Hoci pečiem slané palacinky,netreba pridávať viac soli,lebo aj šunka,aj syr sú slané.Syr sa dá použiť,aký máte doma,ja som mala Pecorino romano,hoci je trocha suchší,ale dátum spotreby sa blížil,tak som použila.Lepší by bol asi Eidam,skôr sa roztopí. Takže pečiem palacinku a po obrátení trocha stíšim plyn, polovicu posypem syrom ....
-
2
....na syr položím šunku,syr nechám roztopiť,pokiaľ nemám opečenú aj druhú stranu palacinky.....
-
3
...preložím na polovicu....
-
4
...palacinka pri stíšenom plameni sa pomaly dopiekla a aj syr sa roztopil.Preložím na teplý tanier a ozdobím zeleninou.Asi nič nového pod slnkom? Tak ste stratili trocha času a ja tiež :-). Ale aby ste vedeli,že ešte je január a má byť sneh,posielam sneženie zo 4.I. a to bolo najväčšie u nás tejto zimy.No veď som aj išla do ulíc od radosti :-) . Tak pekný deň všetkým a dobrú chuť tomu,kto vyskúša.
Diskusia k receptu