Brokolica na cícerových plackách

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 8. januára 2015
Brokolica na cícerových plackách
Foto: Ľuboš Pilc
2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 ml
150 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Uvarený cícer zomelieme na hustú kašu, ochutíme soľou, korením a citrónom, pridáme žĺtky a dobre premiešame.

  2. 2

    Z posolených bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cícerovej kaše. Spolu dobre premiešame, necháme chvíľu odpočinúť a tvarujeme placky, ktoré opekáme na troche oleja z oboch strán približne tri minúty.

  3. 3

    Do hrnca vlejeme aróniový sirup, prilejeme vodu na zjemnenie chuti, osolíme a privedieme k varu.

  4. 4

    Keď tekutina začne bublať, vložíme ružičky brokolice kvetmi do tekutiny, aby stonka zostala mimo tekutiny a dosiahli sme efekt zafarbenia.

  5. 5

    Na cícerové placky poukladáme ružičky brokolice, prípade ich prelejeme zvyšnou redukciou z arónie.

Diskusia k receptu

martamm
Vyzerá to lákavo, ale chcem sa spýtať, či sa to pri opekaní, myslám tie pľacky
martamm
Opravujem môj komentár (nevšimla som si, že mi unikli slová), chcela som sa spýtať, či sa pľacky z cíceru pri pečení nerozpadávajú, ďakujem :)