Brokolica na cícerových plackách
Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 8. januára 2015
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 8. januára 2015
Foto: Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarený cícer zomelieme na hustú kašu, ochutíme soľou, korením a citrónom, pridáme žĺtky a dobre premiešame.
- 2
Z posolených bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cícerovej kaše. Spolu dobre premiešame, necháme chvíľu odpočinúť a tvarujeme placky, ktoré opekáme na troche oleja z oboch strán približne tri minúty.
- 3
Do hrnca vlejeme aróniový sirup, prilejeme vodu na zjemnenie chuti, osolíme a privedieme k varu.
- 4
Keď tekutina začne bublať, vložíme ružičky brokolice kvetmi do tekutiny, aby stonka zostala mimo tekutiny a dosiahli sme efekt zafarbenia.
- 5
Na cícerové placky poukladáme ružičky brokolice, prípade ich prelejeme zvyšnou redukciou z arónie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Placky sa nerozpadavaju, su vytvorene z kompaktnej hmoty.